Blog #1. The making of van een beschilderd leren jasje

Welkom bij mijn eerste Blog!

 

Spannend dit te maken, vooral ook omdat ik nog niet vertrouwd ben met het fenomeen BLOG op mijn website. Ik zag de functie al wel maanden naar mij knipogen, maar ja druk, druk met zoveel andere dingen! Zo kan de hele wereld wel knipogen, ik trek vooral mijn eigen tempo daarin. En dan een strategie erachter, ach dat heb ik eigenlijk ook niet, ik ben een beetje wars van strategieën en wil vooral dichtbij mijzelf blijven. Oprecht, dienstverlenend en passiegedreven.

Maar laat ik jou niet belasten met mijn in-spanning-zijnde-vibe!

 

Ik schreef al nieuwsbrieven, maar zonder een gedegen mailinglist was het niet makkelijk voor iedereen om hem te bekijken, dus voilà een blog is voor iedereen te lezen. Geen gedoe met inschrijvingen om jouw e-mailadres te vangen, ga gewoon je eigen gang en ik stoor je zo min mogelijk in die toch al overvolle mailbox!

 

Dan nu de blog. Het gaat dit keer over The making of van een beschilderd leren jasje.

Veel lees plezier!

 

 

Het is bekend dat AIM your WEDDING voornamelijk een dienst uitvoert. 

De dienst, creatief van soort, zelf invulbaar, wat traag maar vol liefde uitgevoerd, met als resultaat een uniek exemplaar, one-of-a-kind, handmade, waardevol, persoonlijk en noem maar op jasje, woorden schieten soms te kort als ik de reacties van klanten ontvang.

Jouw casual vertrouwde jasje wordt omgetoverd tot een trouwjasje, bruidsjasje hoe je het noemen wilt. Met welk product kan je zo jouw eigen stempel erop drukken dat het 100% aan jouw wens voldoet, alle tussenstappen kunt volgen, kan bijsturen en het ook nog kan dragen op een van je mooiste dagen in je leven?......en daarna!!!

 

Naast die dienst van uitvoeren naar jouw wens zijn er ook kant en klare jasjes te koop vanuit het atelier. Dit atelier is gevestigd in Terheijden (bij Breda) en is helaas niet een winkel waar je even langs kunt gaan. Maar een afspraak maken is altijd mogelijk.

Deze kant en klare jasjes zijn gemaakt omdat ik daar behoefte aan had, ze hebben ooit meegedaan met een styled shoot, zodat ik er professionele foto's van heb en in opdracht van de bruid-to-be zijn ze nog verder te personaliseren op verschillende plekken. Ze kunnen last-minute jou van pas komen als de agenda vol zit of je vrij laat beslist dat je toch een jasje wilt voor de zekerheid, gezien het Nederlandse klimaat niet altijd even betrouwbaar is. 

 

Kijk je mee naar the making of?

 

 

 

 

Een aantal maanden geleden beschilderde ik dit leren jasje, het had net zo goed een imitatie leren of denim jasje kunnen zijn.  Elk materiaal heeft zo zijn eigen draagcomfort en uitstraling.

Iedere trouwjurk, hoe classy of bohemien ook, is te combineren met een jasje. Vooral als het goed in de taille valt is het erg mooi. Deze bruid-to-be had bij Assepoester Trouwjurken in Arnhem een jasje van mijn hand gezien met bloemen. Ik had een 4tal schetsen gemaakt en een daarvan koos zij deze uit. 

Aangezien bloemen meer werk vragen en blad minder koos ze voor veel blad waardoor er ruimte in haar budget overbleef voor de voorzijde en de mouw. 

Juist dat extra groen heeft gezorgd dat het jasje een eyecatcher is geworden!

De tekst, het lettertype, de kleur, de type bloemen alles is naar wens van de klant. 

De prijs voor het beschilderen van dit jasje was €550,- (2021). Het blanco jasje is door de klant opgestuurd, zodat zij zeker wist dat het jasje goed paste bij de trouwjurk.

De verf is watervast, flexibel, kleurecht, dus ze zal er nog lang plezier van hebben!

 

Mijn proces van ongeveer 15 uur is hier in stappen te zien, van ontwerp tot eindresultaat.

 

Dit jasje heeft op de rugzijde, voorzijde en de mouw een beschildering. Dit maakt het tot een high-end jasje. 

 

Zou je voor alleen de rugbeschildering kiezen, dan komt je op €400,- (in 2021)

(zou je voor minder bloemen kiezen dan wordt de prijs lager)

Met de mouwen en voorzijde komt er €150,- extra bij. 

 

Het is allemaal handwerk en daarom is ieder jasje weer uniek en daarom ben ik ook zo flexibel, bijna alles is mogelijk!

De bruiloft van J.B. is uitgesteld dus dit jaar hopen wij mooie foto's te mogen ontvangen van het jasje op de trouwjurk, want dát is voor mij het einddoel.

 

  

 

 

 

Andere variaties op dit thema

Spreekt deze blog jou aan en wil je het nieuwste van het nieuwste op de voet volgen, volg AIM your WEDDING dan op Instagram @aim_your_wedding of Facebook aimyourwedding en spread the word naar andere toekomstige bruiden!

 

Mijn dank is groot!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

AIM YOUR WEDDING

CONTACT

aimyourwedding@gmail.com

06-34627065

Volg ons

Zoomgesprek  plannen

 

SPOED

Bezoek atelier:

Atelier open op afspraak:

Vlasweel 48

4844 TH Terheijden