KLACHTEN & GARANTIE

KLACHTEN

Mocht er iets niet goed zijn gegaan met de beschildering of bedrukking dan kan je dat altijd laten weten via een e-mail.

Het verbeteren van de processen staat voorop, wij kunnen leren van jouw opmerkingen. Echter is ons streven altijd om kwaliteit te leveren en een goede vertaal slag gemaakt te hebben tussen wens en uitvoering.

 

Designs zijn in overleg gemaakt en door de klant goed gekeurd. De designs zijn handmatig of digitaal vervaardigd, hierop is na de uitvoering geen restitutie op de prijs te geven.

Óp eigen risico' wordt met jouw item omgegaan. Met uiterste zorg en middelen streven wij naar een kwalitatief hoogstaand product, echter de invloeden van buitenaf zijn niet altijd voorspelbaar.

 

In overleg kunnen we zien wat de mogelijkheden zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

 

Meldt ook je klacht over een kimono binnen een maand, waar mogelijk wordt een nieuw exemplaar naar je toegestuurd.

 

Je zult de eerste zijn, want tot nu toe waren iedere bruid, bruidsmodezaak en andere klanten tevreden.

 

GARANTIE

Met het gebruik van kwalitatief hoogstaande verven en inkten kan een garantie gegeven worden op schilder- en drukwerk  bij normaal gebruik. Onze krastesten wijzen uit dat verf en print niet zomaar te beschadigen zijn en slijtage altijd een normaal proces is in de loop van de tijd.

 

De garantie houdt in dat er nooit geld wordt gerestitueerd, maar dat waar mogelijk de beschadiging hersteld kan worden. 

 

De klant blijft zelf verantwoordelijk voor het functioneren van ritsen ed.

 

Als het gestuurde jasje vuil is wassen wij het op eigen risico van de klant. 

 

Bij kimono's is de garantie 6 maanden op de bedrukking, dit gaat via een andere techniek. Is er iets met de kimono zelf, meldt dit binnen een maand en we zorgen voor een vervangend product als het een fabricage fout betreft. Alle kimono's worden uitvoerig gecontroleerd voordat ze worden verzonden.  Houd rekening met 2-3 weken die nodig zijn om een nieuw exemplaar te laten maken.

 

Ook hier zal je de eerste zijn, want nog nooit hebben wij een klacht ontvangen en alleen maar positieve berichten gekregen dat men jaren na de trouwdatum het jasje nog draagt alsof het net beschilderd is.

 

LEVERING

Onze producten worden met liefde en zorg handgemaakt. Wij doen ons uiterste best om ons product in perfecte staat bij u af te leveren. Helaas kan het toch soms voorkomen dat u product niet in perfecte staat bij u afgeleverd wordt. Wettelijk gezien bent u verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging.

 

Check voor de levering de track and trace code. Meld het POST NL als je levering niet is aangekomen na een week, wij zullen hetzelfde doen zodra je het hebt doorgegeven.

 

DANKBAAR

Dit kopje mag niet ontbreken, want we zijn erg dankbaar dat we zoveel tevreden klanten hebben en alleen maar de trend verder kunnen laten ontwikkelen in Nederland en België.