· 

Blog #18. Love Rocks jasje - de making of

In de (trouw)wereld krijgen heel normale dingen een heel andere lading als het gepersonaliseerd is. Zo ook een doodnormaal casual vegan leren jasje. Met een bepaalde toevoeging gaat het 33 stappen omhoog op de ladder van origineel, uniek, bijzonder en persoonlijk, het gaat LEVEN en in het bijzonder voor de eigenaar, wiens verhaal erin zit. Laat ik je meenemen in dit verhaal, of op zijn minst de making of. 


 

Bruid Paulien benaderde mij in juni. Ze vertelde mij met een bijna hoorbare zucht dat de trouwdatum nu voor de derde keer was verzet. Ander half jaar na hun eerste datum gaat nu dan toch eindelijk op 15 oktober het ja-woord uitgesproken worden, "Hoe dan ook" zei ze stellig!

 

Ze volgde mij al een tijdje en sprak haar bewondering uit, wat voel ik mij dan toch weer onwennig!  Ze gunde zichzelf een dergelijk mooi jasje en had al een goed gevoel bij een foto van een jasje met hart en Love Rocks dat ik eerder maakte voor een styled shoot.

 

De tone of voice was al zo prettig en onze e-mailwisseling ging van start. 

 

Natuurlijk is het vaak onduidelijk voor de klant wat de prijs wordt, dus die geef ik zo snel mogelijk, want ik hou van transparantie. De ideeën werden nog wat bijgesteld, de aanbetaling gedaan en jasje verstuurd. Tot mijn verrassing had ze een reep hazelnootchocola mee gestuurd, dat was een goede binnenkomer, natuurlijk!

 

Een maand voor haar trouwdatum begon ik met haar jasje. Ik maak dan de compositie op papier en stuur een foto ter beoordeling voor de locatie en grootte. Bij akkoord ga ik starten en dit keer koos ik voor mijn buitenatelier, de tuin! Uiteindelijk twee dagen heb ik gewerkt aan het jasje, met tussentijds updatefoto's, dat maakt het zo leuk voor de klant.

 

 

Je ziet de opbouw en als je goed kijkt zie je dat ik niet tevreden was over de licht roze roos links boven, al was die nog zo mooi gelukt! Bij deze setting moest hij toch wat meer peach worden en dat doe ik dan natuurlijk. 

 

Nog wat Astilbe toegevoegd en....de bruid-to-be was super tevreden. in haar woorden:

 

 

 

"Ik vind 'm echt prachtig! Zooooo blij!

 

 

 

Het meest hilarische verstopplekje onder de kraag mocht ik ook beschilderen. De eerste klant die vroeg om geen Mrs maar Mevr. te schilderen, zo sterk! En dan in een prachtig lettertype al die krullen, phoe!

 

Tot slot de trouwdatum op de mouw maakt het compleet.....nou, is dat zo?

 

Wat ik het belangrijkste vind is dat de klant helemaal gelukkig is met het jasje, meer dan blij. En ik kom er net achter dat ze in eerste instantie ook op de revers een bloem wilde. Dat is er met het prijsbepalen geschrapt door haar. Weet je wat...ik ga er morgen toch nog even twee uur aan zitten om dat te doen, zonder het haar te laten weten, komt misschien door die lekkere chocoladereep ;-) 

Ondertussen volg ik de cursus 'Hoe word ik een theelepelvrouwtje' en dan kruip ik mee in de doos om haar reactie te kunnen zien! Ken je het theelepelvrouwtje, ik nog uit mijn jeugd, maar ik ben ook uit 1893.

 

Dáár gaat het mij het meeste om, DE GELUKKIGE BRUID, natuurlijk ook om de verdiensten, ik heb ook mijn kosten, lsten we eerlijk zijn, maar de impact blijft voor mij het belangrijkst, waar heb je dat nog? Die instelling hoor ik vaak in de trouwbranch als ik mijn collega's zo hoor. Niks is te gek om er voor te zorgen dat de lieve bruidsparen een geweldig mooie dag mogen beleven.

 

 

 

Vraag aan jou:

Vind je het leuk dat ik ieder beschilderd jasje een verhaal geef, de een wat uitgebreider dan de andere, maar een podium creëer voor ieder kunstwerk, misschien dat van jou?

Geef dan hieronder je commentaar. Wat vind je er leuk aan? Waarom lijkt een jasje jou ook leuk en kan ik je adviseren?

Reactie schrijven

Commentaren: 0

AIM YOUR WEDDING

HULP & INFO

CONTACT

aimyourwedding@gmail.com

06-34627065

Volg ons

Zoomgesprek  plannen

 

SPOED

Atelier open op afspraak:

Vlasweel 48

4844 TH Terheijden