· 

Blog #36. Shootlocaties, mooie pareltjes in Nederland

Een van mijn hobby's naast het schilderen is toch wel om samen met mijn man nieuwe plaatsjes te ontdekken. En dan met name van die vestingstadjes met oude straatjes met monumentale pandjes. Het is echt genieten om straatje in, straatje uit te lopen, een klein artistiek winkeltje of galerietje in te gaan, een bochtje te maken en weer in zo'n schoonheid van een stadsbeeld te komen. We moeten er zuinig op zijn, maar zeker van genieten. Hieronder wat inspiratie voor een dagje weg in eigen land.

 

 

Waar wij ook komen, overal duiken we stadjes en plaatsjes in op zoek naar straatjes die we kunnen bestempelen als 'pareltjes'. Voor ons zijn dat straatjes met oude monumentale pandjes, klein of  groot en het liefst met een trapje of ieniemini geveltuintje, zoals (stok)rozen, vlinderstruik etc. 

 

De straatjes geven een beeld van eeuwen terug en de gevels zijn soms zo rijkelijk gedecoreerd dat ze een blik waardig zijn. Alles te samen is het van een hoge sfeer en daarom in onze ogen zo mooi voor een fotoshoot, dan wel zonder storende verkeersborden, containers en ontsierende busjes natuurlijk!

 

 

Niet alleen de straatjes met prachtige voordeuren en ramen vinden wij mooi, maar ook gevenstenen en namen van panden die de functie van het pand aangeven in zijn glorietijd zijn ontzettend boeiend.

Deze straatjes vind ik zelf prachtig om als tip mee te geven dat ze als loveshoots, modereportages en ook voor trouwshoots echt een aanrader zijn. Ik kijk niet met het oog van een fotograaf, de kwaliteit van de foto's is ook verre van perfect, ik geef je bij de foto's ook niet altijd de straatnamen, maar alleen een snelle impressie. Doe er mee wat je wilt, al is het puur dat je door deze video's te zien zin krijgt om het stadje te gaan bezoeken. Gun de lokale ondernemer ook wat door een terrasje te pakken, lekker te shoppen of een hapje te gaan eten.

 

Hieronder verwijs ik naar een aantal korte video's die ik op You Tube heb geplaatst.

O ja, waarom deze pagina op AIM your WEDDING? 

De combinatie van de toewijding voor de bruid voor haar uitstraling met customized jasje of kimono en prachtige trouwshootlocaties leek mij leuk hier te benoemen. Neem vooral ook daarna een kijkje op de website om te zien wat ik te bieden heb aan artwork voor bruiden, bruidegommen en hun bruidskinderen.

Dan nu de pareltjes:

ZIERIKZEE 08.23

MIDDELBURG 08.23


MIDDELBURG II 8.23

MIDdELBURG III 8.23


ZUTPHEN 05.23

VLISSINGEN 08.23


Uiteraard hebben wij meerdere prachtige plaatsjes bezocht, maar er zijn niet bewust foto's en filmpjes gemaakt, dus wie weet komen die ooit nog als je dit waardeert. Als je het laat weten waardeer ik dat enorm!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

AIM YOUR WEDDING

HULP & INFO

CONTACT

aimyourwedding@gmail.com

06-34627065

Volg ons

Zoomgesprek  plannen

 

SPOED

Atelier open op afspraak:

Vlasweel 48

4844 TH Terheijden