· 

Blog #43. Bruiloft outfit: Jasjes voor koud of nat weer

Door Sabrina Adriaansen 

bruid heeft dekentje om zich heen op koude trouwdag
Foto: Daniek Alblas

Jullie trouwdag komt dichterbij en de weersvoorspellingen zijn niet al te best: Help!

Je hebt natuurlijk geen zin om het koud te krijgen in je best wel blote bruidsjurk en overweegt de alternatieven van dekentje, omslagdoek, oma's shawl, blazer, mooie vestje..... In deze blog zullen we je inspireren, zodat je toch comfortabel en zonder een kou te vatten (ook zonde voor de honeymoonreis) elegant en vooral een tikje stoer kunt genieten van de trouwdag ondanks regenachtig of fris weer. En ja, ook voor hartje zomer is deze tip ideaal als het met bakken uit de hemel komt....

Geen garantie voor mooi weer

bruid en bruidegom lopen door barnding op het strand mooie zomerdag.
Foto: Modi Fotografie

De dagen dat we met blote voetjes door de branding kunnen lopen zijn een cadeautje, maar we durven er nog steeds niet vanuit te gaan in ons Noordelijke landje dat dat mogelijk is.

 

Dus bereiden we ons goed voor, zodat we niet overvallen worden door een frisse of natte dag die ons doen rillen. Eeuwig zonde als je terug denkt en het opnieuw koud krijgt, toch?!


Niet van suiker

We zijn wel niet van suiker gemaakt en normaal gesproken vinden we een nat pak ook niet echt heel erg, maar op je trouwdag heb je het liever niet natuurlijk. Het is dan fijn als je naast een warm jasje, dat je uit kunt doen mocht het nat geregend zijn, ook een paraplu hebt. Van een aantal bruiden ontving ik deze foto's, gelukkig was niet hun hele dag verregend. Je ziet dat zo'n jasje je outfit net dat beetje extra geeft, vooral als er een verhaal, een Love story achter schuilt.

bruid-regendag-spijker-bruidsjasje
bruidsjasje-regen-op-trouwdag
bruidsjasje-bruid-op-strand

Hoeveelheid regen per maand

We kijken even naar de statistieken, want in ons geheugen zijn de extreem warme dagen in de zomer gegrift, maar de regen neemt ook met de jaren toe, helaas. (afbeelding 2)

 

Hiernaast zie je wat er gemiddeld aan regen per maand valt. De natste maand is oktober, maar ook juli is ook erg nat. De donkerblauwe balk geeft de duur aan van de bui. In de zomer zijn de buien dus korter, maar wel heftiger dan in de rest van het jaar. Vaak neemt de temperatuur ook af en de wind wat toe tijdens zo'n bui. Ik hoef je niet meer te overtuigen dat een bruidsjasje fijn is om sowieso achter de hand te hebben!


Trouwen in de stad

Trouwen jullie in een stad, dan past een jasje helemaal bij je bruidsoutfit. Als ware fashionista kleur je het straatbeeld mooi in.

Deze shoot was in Parijs en wat vind je zelf nu leuker en praktischer, een trenchcoat of een kort, stoer jasje?

bruidsjasje beter dan colbert, blazer, trenchcoat
bruidsjackje zwart stoer, heerlijk voor koude trouwdag
Foto: Joleth.de
bruidsjasje voor stoere outfit bruid trouwdag

Buiten trouwen

Hoe vaak ben je buiten? Veel meer bruiloften zijn zoveel mogelijk buiten. Altijd al adoreerden we de Italiaanse lange tafels in tuinen met lampjes....

 

Droom je er ook van dat de gasten heerlijk buiten kunnen zijn samen met jullie, eventueel onder een overkapping en er heerlijk 's avonds gefeest gaat worden onder de bomen vol lampjes met overal kaarsen en fakkels?

bruid e bruidegom in de auto
Foto: a3aanw

Vergeet ook niet de ritten tussen de verschillende locaties, hoe fijn zou het zijn als het dakje van de auto af kan en je het niet koud hebt in een bruidsjasje?!


Herfstbruid trotseert guur weer

stoere-bruid-bruidsjasje-met-bloemen
Foto: Tom Leentjes

Belgische Bruid Fauve en haar Brecht hadden ook wisselvallig weer op hun trouwdag in de herfst. Een stel doorzichtige paraplu's en haar beschilderde jasje waren een heerlijke uitkomst. Gelukkig was het niet de hele dag nat! Gelaagde outfits zijn altijd fijn in dit seizoen.

bruidsjasje voor bruid in herfst, warm laagje
Foto: Under neath the apple tree

Richting de Kerst is het een hele gezellige tijd om te trouwen. Vol gezellige lichtjes en warme haardvuurtjes. Buiten is het vaak nat en guur, en toch wil je er wederom jullie trouwshoot laten plaatsvinden. Bruid Tamara (Mrs Bouquet) droeg haar beschilderde faux leren jasje vol trots en wat staat het ook geweldig goed, vind je niet?!

 

 

 

Ze was erg blij met haar warme laagje en draagt het jasje nog steeds door. Ze vertelde mij laatst dat de verf er nog op zat alsof het net geschilderd was. 

bruidsjasje-stoere-bruid-herfst

Winterbruid in de sneeuw

Ook al kiezen winterbruiden voor een trouwjurk met lange mouwen en zijn ze veel binnen, dan nog is het buiten toch gewoon te koud om zonder jas te zijn. En die trouwshoot is toch wel erg mooi in de natuur vooral in het verstilde winterse landschap.

winterbruid draagt beschilderd bruidsjasje
Foto: Timeshot.at

Kaylee trouwde in Oostenrijk en liet haar jasje beschilderen met een foto van de bergen waar ze zo dol op zijn. Deze persoonlijke touch is ook zo waardevol vooral als je het bruidsjasje na de trouwdag wilt gaan doordragen.


Terug in de tijd

trouwfoto-aim-your-wedding

Toen wij trouwden, 100 jaar geleden op 6 september was het iets frisser en werd besloten dat we de receptie binnen hielden. Eigenlijk waren wij er helemaal niet zo mee bezig. Het was toch al zo'n andere tijd, maar achteraf als ik zo'n jasje had gehad waren we zeker buiten gebleven, maar eh...nu was ik waarschijnlijk een van de weinigen waar zo'n jasje niet had gepast over haar trouwjurk ;-)

trouwfoto-aim-your-wedding

Conclusie

Met de aanwijzingen dat we graag buiten zijn op onze trouwdag, het weer toch nog steeds te wensen overlaat en we houden van volledige voorbereidingen is het zorgen voor een bruidsjasje een erg slimme overweging, eigenlijk het hele jaar rond. Laten we samen zorgen dat het casual jasje een enorme upgrading krijgt tot waar bruidsjasje met een beschildering of bedrukking die helemaal bij jullie past met jullie Love story. Je zult er trots in stralen en er te gekke foto's aan overhouden!

 

 

Klik hieronder om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen waarin ik met je mee kan denken en advies kan geven of verdiep je eerst verder in het customizen van jasjes met de gratis e-magazines.

informatie trouwdag bruid en bruidsjasjes e-books en magazines

Dank voor je interesse!

Ik hoop je snel te ontmoeten, want dit ontzeg jij jezelf niet. Je kunt vast nog wat maanden sparen en je hebt de prijs gedeeltelijk zelf in de hand. Een bedrukt spijkerjasje heb je vanaf €197 en een beschilderd jasje vanaf €175. De prijs is dan afhankelijk van je wensen.

Er zijn zoveel interessante blogs, waaronder deze:


Reactie schrijven

Commentaren: 0

AIM YOUR WEDDING

HULP & INFO

CONTACT

aimyourwedding@gmail.com

06-34627065

Volg ons

Zoomgesprek  plannen

 

SPOED

Atelier open op afspraak:

Vlasweel 48

4844 TH Terheijden