· 

Blog #46. AIM your WEDDING op TV: Eigen Huis en Tuin

Door Sabrina Adriaansen

Ik val met de deur in huis, in eigen huis want ik kom op TV in het programma Eigen Huis & Tuin, Lekker leven!

De start van het avontuur

Tussen ons eerste contact via Instagram en de opname zaten wel 5 maanden. De dame vond mijn account wel erg leuk en van het een kwam het ander. Ik moest een motivatievideo maken, wat foto's sturen en wachten...

 

 

Ik kon het niet geloven dat het echt zou plaatsvinden totdat de datum daadwerkelijk werd doorgegeven en wij het draaiboek gingen bespreken.

 

21 Maart stond mijn atelier te glimmen van trots. Het was ooit de slaapkamer van een van onze drie kinderen en nu al jaren mijn heerlijke domein.


Compilatie

Voorbereidingen

Hoe goed je je ook voorbereid voor zoiets, ik kan je vertellen het loopt geheel anders. De vlotte, aardige cameravrouw van RTL4 dacht in edit-stukjes en overzag het verhaal. Samen met het draaiboek dat haar collega had gemaakt samen met mij volgde ze de stappen. De scènes waren kort, een klein stukje verhaal, een handeling en ik mocht vooral niet kijken in de lens.

 

Allereerst begon de voorbereiding weken daarvoor met twee leren jasjes die ik laat zien in de uitzending. Het ene jasje had ik klaar gemaakt het andere jasje was in diverse schilderstapjes te zien zodat ik voor de opname nog wat kon uitleggen en schilderen.

 

Nu gaat dat schilderen langzamer dan iedereen denkt. Het beste is namelijk om hele dunne laagjes op te brengen, met een korte droogtijd, anders zal de verflaag snel loslaten, Dus is het schilderen niet echt boeiend als een paar seconden gefilmd wordt. De verschillende stadia van de bloemen gaf wel een goed inzicht in het proces.

 

 



In mijn hoofd had ik natuurlijk het hele verhaal dat ik wilde vertellen, maar door de ultra korte shots, de regie die uit handen werd genomen, het meerdere keren opnieuw doen, was ik mijn verhaal best wel een beetje kwijt, voorzichtig uitgedrukt. Wat ik ook lastig vond was het praten, tegelijk een handeling uitvoeren maar dan wel precies camera-technisch goed en kijken naar de ....kastdeur of de magnoliaboom in de tuin (toen vol in bloei dus geen straf), want het moest zijn alsof ik tegen iemand aan het praten was. Dat is zo ongemakkelijk en raar, je bent compleet jezelf niet op den duur, zo'n kastdeur knikt niet bemoedigend en heeft de empathie van een garnaal.

 

Echt vaak over hoefden de stukjes niet, maar of ik gezegd heb wat ik wilde zeggen, ik weet het niet, was compleet de draad kwijt. Moest ook staand schilderen, lekker voor de onderkin, haha, en was te ijdel om mijn leesbril op te zetten natuurlijk.

 

De cameravrouw was ondanks mijn twijfels erg enthousiast, ik deed het goed, was enthousiast en goh wat maakte ik toch bijzondere dingen. Ze liet zelfs haar trouwfoto's zien en had graag een jasje gehad als ze van mij geweten had.

 

Ze nam de hoeden, schoenen en jasjes nog even goed in close-up. Ik kon toen snel even van haar wat onherkenbare foto's maken. Bij elkaar heeft het 3 uur geduurd, voor straks 4 minuten op TV.

 

Daarna ging de cameravrouw naar Jessica van Jessica Melis Art, Keramist. Ik had haar getipt, omdat ze in de buurt woont en ik haar ook dit podium gun.


Mijn atelier was nog nooit zo opgeruimd geweest met twee vazen met bloemen, een lege schildertafel en zonder hondje Pip, die had ik even uit logeren gebracht.

 

Achteraf had ik het toch weer anders willen doen, want ineens legde de cameravrouw de focus op dingen die ik niet had voorzien. Ze sleepte alles een andere kant op en het was ineens een chaos, achter de camera gelukkig. Och ik liet het maar los en met een grote lach moest ik toen al om mijzelf lachen.

 

We nemen het maar zoals het ging en geworden is. Het is verder wel zo'n gave beleving, want wanneer maak je dit nou mee? En ondanks mijn introvertheid heb ik deze kans toch maar mooi met twee handen aangepakt bedenk ik mij dan. Ballen getoond!

Ik weet zeker dat ik tenenkrommend straks naar de uitzending ga kijken. Ik hoop jij niet, dat zou ik nog het ergste vinden!

beschilderd trouwjasje forever love
Foto 2018: Wat een plaatje fotografie
beschilderde trouwjasjes bloemen
beschilderde sneakers voor bruid

Uiteindelijk heb ik twee jasjes in de FOREVER-collectie erbij en eindelijk voor mijzelf beschilderde sneakers die ik ook voor deze opname maar snel had geschilderd, het werd tijd na 7 jaar!

 

Na de opname viel ik even in een gat, was leeg en liet een etentje mij goed smaken, ik had het verdiend. Werkelijk na pas anderhalve week was ik weer terug in mijn flow. Sowieso is het een druk voorjaar met diverse trouwbeurzen, een diversiteit aan opdrachten en netwerkevents, maar alles met liefde en veel plezier.

 

Als je kijkt op 30 april, RTL4, 17uur, Eigen Huis & Tuin Lekker leven, laat mij even weten wat je ervan vond en of je ook tenenkrommend keek naar die spraakwaterval met krullen. Ik denk dat ik erg om mijzelf moet lachen, want ik kletste maar wat raak, totaal mijzelf niet meer voor mijn gevoel. Of ik de straat weer op durf, de supermarkt in......ik weet het niet dat ligt aan de montage, laten we het daar op houden ;-)

 

Wil je met mij sparren of heb je een vraag, stel hem hieronder of klik op mijn foto. 

Wil je je eerst verder verdiepen in de prachtige glossy magazines, download ze dan gratis, klik op het plaatje.

 

Dank voor je interesse!

Maak er een hele fijne dag van!

 

Liefs,

Sabrina

jasje ontwerpen voor bruiloft
de beste trouwinspiratie apart trouwen

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Marieke Aarts (zaterdag, 20 april 2024 15:03)

    Ben enorm benieuwd en ga zeker kijken!!!

  • #2

    Inge IntVeld-Segers (dinsdag, 23 april 2024 16:38)

    Supercool !

    Ik doe nog elk jaar op 20 februari mijn jasje een dag aan. :-)

    Ik ga zeker kijken !

AIM YOUR WEDDING

BESTELLING

CONTACT

aimyourwedding@gmail.com

06-34627065

Volg ons

Zoomgesprek  plannen

 

SPOED

Atelier open op afspraak:

Vlasweel 48

4844 TH Terheijden