· 

Blog #46. AIM your WEDDING op TV: Eigen Huis en Tuin

Door Sabrina Adriaansen

Ik val met de deur in huis,

in eigen huis want ik was op TV in het programma Eigen Huis & Tuin, Lekker leven

op 30 april 2024, te zien op Videoland seizoen 7 aflevering 47, tussen minuut 10 en 15.

 

Zie verderop een stukje van de uitzending.

 

 

De start van het avontuur

Tussen ons eerste contact via Instagram en de opname zaten wel 5 maanden. De dame vond mijn account wel erg leuk en van het een kwam het ander. Ik moest een motivatievideo maken, wat foto's sturen en wachten...

 

 

Ik kon het niet geloven dat het echt zou plaatsvinden totdat de datum daadwerkelijk werd doorgegeven en wij het draaiboek gingen bespreken.

 

21 Maart stond mijn atelier te glimmen van trots. Het was ooit de slaapkamer van een van onze drie kinderen en nu al jaren mijn heerlijke domein.


Voorbereidingen

Hoe goed je je ook voorbereid voor zoiets, ik kan je vertellen het loopt geheel anders. De vlotte, aardige cameravrouw van RTL4 dacht in edit-stukjes en overzag het verhaal. Samen met het draaiboek dat haar collega had gemaakt samen met mij volgde ze de stappen. De scènes waren kort, een klein stukje verhaal, een handeling en ik mocht vooral niet kijken in de lens.

 

Allereerst begon de voorbereiding weken daarvoor met twee leren jasjes die ik laat zien in de uitzending. Het ene jasje had ik klaar gemaakt het andere jasje was in diverse schilderstapjes te zien zodat ik voor de opname nog wat kon uitleggen en schilderen.

 

Nu gaat dat schilderen langzamer dan iedereen denkt. Het beste is namelijk om hele dunne laagjes op te brengen, met een korte droogtijd, anders zal de verflaag snel loslaten, Dus is het schilderen niet echt boeiend als een paar seconden gefilmd wordt. De verschillende stadia van de bloemen gaf wel een goed inzicht in het proces.

 

 


Deze bloemen waren de insoiratiebron.


De opname van de uitzending heb ik zelf gemaakt, ouderwets met de mobiel voor de TV. Het filmpje of een link krijg je niet, het is dan ook allemaal gratis geweest, waarvoor eeuwige dank aan RTL4 en Fragmantle.

In mijn hoofd had ik natuurlijk het hele verhaal dat ik wilde vertellen, maar door de ultra korte shots, de regie die uit handen werd genomen, het meerdere keren opnieuw doen, was ik mijn verhaal best wel een beetje kwijt, voorzichtig uitgedrukt. Wat ik ook lastig vond was het praten, tegelijk een handeling uitvoeren maar dan wel precies camera-technisch goed en kijken naar de ....kastdeur of de magnoliaboom in de tuin (toen vol in bloei dus geen straf), want het moest zijn alsof ik tegen iemand aan het praten was. Dat is zo ongemakkelijk en raar, je bent compleet jezelf niet op den duur, zo'n kastdeur knikt niet bemoedigend en heeft de empathie van een garnaal.

 

Echt vaak over hoefden de stukjes niet, maar of ik had gezegd wat ik wilde zeggen wist ik op een gegeven moment niet meer. Ik moest ook staand schilderen, heel oncomfortabel.

 

De cameravrouw was ondanks mijn twijfels erg enthousiast, ik deed het goed, was enthousiast en goh wat maakte ik toch bijzondere dingen. Ze liet zelfs haar trouwfoto's zien en had graag een jasje gehad als ze van mij geweten had.

 

Ze nam de hoeden, schoenen en jasjes nog even goed in close-up. Ik kon toen snel even van haar wat onherkenbare foto's maken. Bij elkaar heeft het 3 uur geduurd, voor 4 minuten op TV.

 

Daarna ging de cameravrouw naar Jessica van Jessica Melis Art, Keramist. Ik had haar getipt, omdat ze in de buurt woont en ik haar ook dit podium gun.


Mijn atelier was nog nooit zo opgeruimd geweest met twee vazen met bloemen, een lege schildertafel en zonder hondje Pip, die had ik even uit logeren gebracht.

 

Ik ben super tevreden over mijn TV debuut! Enorm dankbaar!

 

Niet alles kwam aan bod, maar dat kan ook niet in die korte tijd. Natuurlijk zie ik dingetjes, het zou raar zijn als je niet zo kritisch was op jezelf, maar ik kan  er goed mee leven. Ik keek dan ook met biggelende tranen over mijn wangen naar de uitzending van pure ontlading, want ook voor mij was het de eerste keer dat ik het zag en voelde mij erg kwetsbaar ineens.

Het is zo'n gave beleving geweest, want wanneer maak je dit nou mee? En ondanks mijn introvertheid heb ik deze kans toch maar mooi met twee handen aangepakt bedenk ik mij. Ballen getoond! 

 

 

beschilderd trouwjasje forever love
Foto 2018: Wat een plaatje fotografie
beschilderde trouwjasjes bloemen
beschilderde sneakers voor bruid

Uiteindelijk heb ik twee jasjes in de FOREVER-collectie erbij en eindelijk voor mijzelf beschilderde sneakers die ik ook voor deze opname maar snel had geschilderd, het werd tijd na 7 jaar!

 

Na de opname viel ik even in een gat, was leeg en liet een etentje mij goed smaken, ik had het verdiend. Werkelijk na pas anderhalve week was ik weer terug in mijn flow. Sowieso is het een druk voorjaar met diverse trouwbeurzen, een diversiteit aan opdrachten en netwerkevents, maar alles met liefde en veel plezier.

 

Als je terug wilt kijken zoek dan op Videoland op: Eigen Huis & Tuin Lekker leven, 30 april, uitzending 47 tussen minuut 10 en 15.

 

 

 

Ik hoop veel aankomende bruiden geinspireerd te hebben, mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust in een mailtje naar aimyourwedding@gmail.com en je mag hieronder een reactie achte laten als je mij wilt helpen.

 

Wil je je eerst verder verdiepen in de prachtige glossy magazines, download ze dan gratis, klik op het plaatje of hier.

 

Dank voor je interesse!

Maak er een hele fijne dag van!

 

Liefs,

Sabrina

jasje ontwerpen voor bruiloft
de beste trouwinspiratie apart trouwen

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Marieke Aarts (zaterdag, 20 april 2024 15:03)

  Ben enorm benieuwd en ga zeker kijken!!!

 • #2

  Inge IntVeld-Segers (dinsdag, 23 april 2024 16:38)

  Supercool !

  Ik doe nog elk jaar op 20 februari mijn jasje een dag aan. :-)

  Ik ga zeker kijken !

AIM YOUR WEDDING

BESTELLING

CONTACT

aimyourwedding@gmail.com

06-34627065

Volg ons

Zoomgesprek  plannen

 

SPOED

Atelier open op afspraak:

Vlasweel 48

4844 TH Terheijden