Blog #31. Inspiratie voor je fotoreportage met de Shoot booster

In deze blog draait het vooral om de trouwreportage, iets waar je niet zo bij stil staat en het graag overlaat aan de ervaring van de fotograaf. Deze heeft natuurlijk alle expertise in huis, alleen is hij/zij niet gewend om de bruid op de rug te fotograferen. Dit is toch een ongemakkelijk oogpunt, dus ik help met een aantal voorbeelden, want door de jaren heen blijkt steeds maar weer dat toch nog vaak weinig 'leven' in die foto's van de rugzijde zit.

 

In mijn gratis te downloaden  PDF "Shoot booster" vind je overzichtelijk vele leuke poses getekend. Handig om samen met de fotograaf door te nemen. Download hem hier.

 

" Houd je armen maar langs je lichaam, kijk een beetje naar beneden dan zie ik de rug mooi strak"    -- KLIK --

 

Je hoort het de fotograaf zeggen en zelf weet je ook niet beter op dat moment (van de spanning), tot je je er even in verdiept en deze foto's ziet hoe het ook kan. Deze foto's toon ik, omdat er echt wel dynamische foto's tussen zaten, het is ter illustratie.

Alle foto's met beweging of een innig contact zijn prachtig. Speel ook met het jasje aantrekken, over de schouder laten afglijden...

Neem ook even de tijd om alle stationery en accessoires bij elkaar op de foto te zetten of het jasje hangend bij of over de trouwjurk. Deze stillevens zijn later ook heel waardevol.

Leg de nadruk op een detail, een beschilderde kraag, manchetten, het zijn die kleine toevoegingen die het hem doen. Laat de reactie van de bruidegom zien als hij het jasje bewondert, zo leuk voor later.

En dan rond ik af met mijn lievelingsfoto gemaakt in de begintijd van AIM your WEDDING tijdens een hele stoere shoot. Wat voelde ik mij trots toen ik deze reportage zag, het gaf een boost er mee door te gaan en mijn passie te volgen.

 

Dankjewel voor het vooral bekijken van deze blog, hopelijk heeft het je doen inzien dat een voorbereiding erg veel verschil kan maken voor je fotoshoot. De traditionele foto's houd je er natuurlijk ook in, maar een beetje speelse foto's erbij laten later die vette glimlach steeds weer terugkomen.

 

Succes met jullie shoot, stuur gerust een foto als je die wilt delen, zeker als je bij mij een jasje hebt laten customizen!

Ik daag jullie uit weer andere dynamische poses te verzinnen!

 

Liefs,

Sabrina

 

P.S. hieronder staan nog wat interessante blogs en de laatste is eerder geschreven over de shoot booster en toont nog meer foto's als voorbeeld.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

AIM YOUR WEDDING

HULP & INFO

CONTACT

aimyourwedding@gmail.com

06-34627065

Volg ons

Zoomgesprek  plannen

 

SPOED

Atelier open op afspraak:

Vlasweel 48

4844 TH Terheijden