Blog #22. Trouwreportage met jasje mijn 15 tips

Leuke poses om een bruidsjasje goed tot zijn recht te laten komen

Deze blog is zowel nuttig voor bruidsparen als trouwfotografen

 

Wat trekt een bruid aan over haar trouwjurk? Voor ons onvoorspelbare klimaat kan gekozen worden voor een stola, bolero of shawl, maar de zelfverzekerde bruid met pit en liefde voor fashion kan anno nu ook kiezen voor een hip spijker- of leren jasje voor over haar blote schouders.

 

Laat ik, Sabrina van AIM your WEDDING, daar nog een persoonlijke toevoeging aan kunnen geven in de vorm van een beschildering op maat. Op deze manier kan de bruid haar casual jasje een upgrading geven helemaal naar haar wens en stijl. Deze eyecatcher met tekst en bloemen, trouwlogo of ander ontwerp geeft een extra verrassende dimensie voor de bruidegom en de gasten. De Oh's en Ah's gaan in het rond, succes is verzekerd!

memories herinneringen maken

Door de jaren heen merk ik dat de investering die is gedaan voor een customized jasje (gemiddeld €400,-) meer aandacht mag krijgen tijdens de fotoshoot op de trouwdag. Het lijkt in eerste instantie zomaar een jasje, maar met de beschildering is het vaak van grotere emotionele waarde dan men denkt en de investering in het hand beschilderen verheft het tot een luxer bridal item dat zijn aandacht verdient net als het bruidsboeket en de bruidstaart. Het is mede zeer bepalend voor de uitstraling van de bruid op de mooiste dag van haar leven.

 

Zonder te oordelen over de prestatie van de trouwfotograaf, ik ontvang werkelijk de mooiste foto's van mijn bruiden, merk ik wel dat een customized jasje vaak een verrassend nieuw item is voor de fotograaf. Hij/zij was misschien wel graag op de hoogte geweest van deze accessoire om ook dit goed uit te kunnen lichten met een creatieve twist. De tijd voor de fotoshoot is vaak maar erg kort, dus het op de hoogte zijn van de wensen van het bruidspaar en in dit geval ook de aanwezigheid van een nog ongebruikelijk trendy item is van grote waarde voor beide partijen.

Bruid en bruidegom in pose aim your wedding
Fotocredits: Djessica Fotografie

 

Om te voorkomen dat een te statische pose met bijvoorbeeld het hoofd omlaag of de handen in de zij of in de zakken wordt aangenomen, hoop ik met deze inspirerende blog te wijzen op zoveel leuke, dynamische en soms humoristische houdingen. De liefde, het geluk en de blije energie mag ervan af stralen, toch? Spatten zelfs!

 

Als de fotograaf op de hoogte is van het jasje (al is het in principe alleen voor de avond/slecht weer) kan hij/zij samen met het paar bespreken welke poses leuk zijn. En dan zo dat alle kanten goed in beeld komen. Natuurlijk is de rugzijde van het jasje meestal het meest waardevol, dus dan is het fijn als de lange losse haren voor even naar opzij worden gelegd. Ook leuk is het moment dat het jasje wordt aangetrokken, de beweging daarvan vangen is net weer wat anders.

 

De fotograaf kan een extra stimulans geven om het jasje erbij te pakken ook als het te warm is, alles voor die life-time memories. Want het is zonde als het zorgvuldig samengestelde jasje uiteindelijk niet terug te vinden is in het trouwalbum. De regie van de fotograaf kan zo fijn zijn om wat twijfels weg te nemen, uiteindelijk heeft de fotograaf meer ervaring met het trouwen dan het bruidspaar.

 

openingsdans customized schoenen sneakers

Met een beetje voorbereiding kunnen in korte tijd zoveel leuke resultaten worden behaald.

Zie het als de openingsdans, die verzin je ook niet ter plekke, die heeft ook een soort choreografie die van te voren geoefend is.

 

Dus mannen, sla alvast maar aan het krachttrainen, want zij wilt omhoog getild worden, hoe dan ook!

 

Een combinatie van een aantal to-do foto's in bijzondere poses en de vrije invulling maakt het tot een geweldige leuke shoot. Dus ook dat spontane kusje en knipoogje kan nog gevangen worden!

stoer leren jasje voor de bruid
Fotocredits: Wat een plaatje

Dan nu mijn bijdrage

Aan de hand van vele foto's verkregen uit styled shoots (in scène gezette trouwsettings) en van echte bruiloften laat ik wat te gekke foto's zien.

Ik heb er nog zoveel meer, ik kan je zo een link geven naar een verborgen pagina op de website. Of kijk anders in mijn portfolio.

Onder aan deze blog vind je nog wat inspiratietips.

 

De 15 tips die dé herinnering maken:

 1. met het boeket in de hand omhoog staan, vol power met gestrekte arm
 2. twee armen in de lucht, boeket ertussen 
 3. alleen hoofd en jasje op de foto zijn ook mooi
 4. boeket achter de rug houdend
 5. twee armen schuin omhoog met fingers crossed
 6. armen boven het hoofd met handen die een hartje vormen
 7. innige omhelzing schuin op de rug gezien
 8. bruid gedragen op de rug van de bruidegom, boeket omhoog
 9. bruid recht omhoog getild en variaties daarop
 10. in een mist van gekleurde rookfakkels
 11. laat een bloot been of schouder zien
 12. kraag omhoog houdend, als er tekst onder staat.
 13. lange, losse haren in beweging zijnde over de rug
 14. heel gewaagd, jasje met lingerie eronder, richting boudoirfotografie
 15. staan voor een oude muur, mooie oude deur/poort etc.

En het voelt misschien erg oncomfortabel, maar mooi bruidspaar kruip in die vibe, oefen desnoods en ga ervoor!!

Laat je inspireren en bespreek het met de fotograaf.

Een ding staat vast, variatie is het toverwoord!

 

The best thing about memories, is making them

 

En heb jij een overtreffend leuke foto in jasje, deel het met mij, dan zet ik hem in de blog ter inspiratie voor anderen!

 

klik op de foto voor een vergroting en sluit deze weer met het kruisje

Rugzijde jasje uitgelicht

Voorzijde jasje uitgelicht

Zijaanzicht jasje uitgelicht

'Verleidende' foto's

Overige leuke poses

Gestylde setting

En dan heb je nog de gestylde settings, ook mooi, want dan is de aandacht alleen op het jasje gericht soms in combinatie met de trouwjurk of bruidsboeket. Als je het jasje buiten hangt vang je de omgeving erbij voor de sfeer en rust. Een close-up van de beschildering is dan ook mogelijk.

Moodboard

Mijn tip aan de bruid:

 

Maak een moodboard speciaal voor poses die jullie aanspreken of bedenk er een aantal, laat je aanstaande alvast wat krachttraining doen, bedenk een backdrop en oriënteer je op de shootlocatie. Dan krijg je in beeld waar de achtergrond rustig is, waar een stoel kan staan, het jasje even kan hangen en de auto kan staan etc. etc. Bespreek het met de fotograaf, bijvoorbeeld over een aantal vaste poses en de rest mag afhangen van het moment. Op jullie trouwdag zal het dan al een stuk vertrouwder aanvoelen en maak je er samen een geweldig aandenken van.

 

Natuurlijk draait niet alles om het jasje, totaal niet, maar voor veel fotografen is dit wel een nieuw item en op de rug fotograferen is nou niet hun focus geweest al die jaren, dus samen hierover sparren werpt zeker vruchten af, of laten we het maar bij foto's houden ;-)

 

Dank voor je aandacht.

Link naar een artikel op The Perfect wedding over "Wat draag je over je trouwjurk"

 

verrassend leuke poses kom ik tegen op de volgende instagrampagina's:

@fabricstattoo

@custombymj

en...heb jij een te gekke foto die mag aansluiten in dit rijtje, laat het mij weten!

Heel graag ontvang ik een berichtje hieronder als jij er je voordeel mee hebt gedaan als bruid of fotograaf. Zo helpen wij elkaar voor meer tips voor jou en een betere vindbaarheid voor mij.

Reactie schrijven

Commentaren: 0