· 

Blog #57 Bruingetinte trouwjasjes voor boho bruiden: avontuurlijk en uniek

Door Sabrina Adriaansen 

beschilderd bruin avontuurlijk leren jasje voor de boho bruid
Foto: Jaco Hoeve Fotografie

In de huidige trouwmode is de bohemian stijl een geliefde keuze voor bruiden die een vrije, natuurlijke en avontuurlijke uitstraling zoeken. Eén van de nieuwste trends die deze stijl perfect aanvult, zijn bruin getinte trouwjasjes, die met de hand beschilderd zijn voor een unieke en persoonlijke touch. 


Deze jasjes combineren artistieke expressie met een warm, aards kleurenpalet, en zijn ideaal voor de bruid die iets buitengewoons wil dragen op haar grote dag.

Waarom bruin getinte trouwjasjes?

Bruintinten zijn veelzijdig en elegant, perfect passend bij de bohemian esthetiek. Ze stralen warmte, comfort en een verbinding met de natuur uit, wat essentieel is voor een boho bruiloft. Bovendien kunnen bruin getinte jasjes eenvoudig worden gecombineerd met verschillende trouwjurken en accessoires, waardoor ze een veelzijdige keuze zijn voor elke bruid.


Zie hier wat bruintinten van licht crème tot chocolade bruin. 

diverse kleuren bruin warm en koel
Boho bruid in avontuurlijk beschilderd trouwjasje
Foto: Inge Jansen fotografie

Het avontuurlijke van handbeschilderde jasjes

Handbeschilderde trouwjasjes zijn meer dan alleen een kledingstuk; het zijn kunstwerken. Elk jasje vertelt een verhaal en is volledig uniek, wat het een speciaal en persoonlijk element maakt van je trouwoutfit. Hier zijn enkele redenen waarom een handbeschilderd bruin getint jasje een fantastische keuze is voor een boho bruid:

bruid met trouwlogo op bruingetint jasje
Foto: Shots by iris van Peer

1. Persoonlijke uitstraling op het trouwjasje

Een handbeschilderd jasje kan worden aangepast aan jouw persoonlijke smaak en stijl. Of je nu kiest voor delicate bloemen, abstracte patronen, of symbolische afbeeldingen, jouw jasje wordt een verlengstuk van je persoonlijkheid en verhaal.

 • Elzemieke liet haar trouwjasje beschilderen met hun trouwlogo, een speciale touch aan haar bruidsoutfit.
 • Deborah had gekozen voor een zandkleurig jasje met leuke speelse franjes waarop ik de schouderpartij mocht voorzien van Mrs en naam, trouwdatum en mooie roosjes.
bruid in creme jasje met franjes en lieve bloemen
Foto: By Dianne fotografie

2. Natuurlijke verbinding

 

Bruintinten brengen een natuurlijke, aardse vibe met zich mee, perfect voor boho bruiloften die vaak buiten in de natuur worden gehouden. De tinten passen goed bij bloemenkronen, wilde bloemenboeketten, en andere natuurlijke elementen.

Avontuurlijk handbeschilderd leren jasje met gewei en bloemen

3. Unieke kunstwerken op trouwjasjes

Omdat elk jasje met de hand beschilderd is, heb je de garantie dat niemand anders hetzelfde jasje zal dragen. Dit maakt het een uniek en waardevol onderdeel van je trouwdag.

 

Zo liet Jodi van @liefthuis haar suèdine jasje beschilderen met hun trouwkaart.

 


Foto's: Jaimy Noordeloos Bruid: Jodi van @liefthuis

4. Suède jasje met persoonlijke details op diverse plekken

Deze aankomende bruid laat haar suède jasje van Goosecraft beschilderen met witte rozen, diverse teksten en persoonlijke details. Een 3D-beleving wordt het zo, want ook aan de voorzijde heb ik een witte roos geschilderd. Wist je dat ik soms wel 2-3 uur doe over een roos? 

 

De verf is watervast, kleurecht en flexibel.


beschilderd suede jasje met sterren en tekst
Foto: Charlie Yada POhotography

5. Met het gezin in custom jasjes

Inspiratie voor op bruin getinte trouwjasjes

Hier zijn enkele ideeën en thema's voor het beschilderen van jouw bruin getinte trouwjasje:

1. Bloemen

Bloemen zijn een klassiek element in de boho stijl. Kies bloemen die voor jou een speciale betekenis hebben, zoals magnolia, zonnebloemen of mooie rozen. Deze kunnen in zachte, natuurlijke kleuren op het jasje worden geschilderd.

 

Hiernaast zie je een cognac kleurig jasje met een roze roos en het kant eronder van de sleep. De tekst is in het Duits, omdat zij trouwde met een Duitse bruidegom. 

cognac kleurig jasje met beschildering

2. Natuurlijke elementen

Denk bij natuurlijke elementen aan bijvoorbeeld een hertengewei, maar het mag ook een kop van een dier zijn, misschien jullie hond of iets anders uit de natuur, zoals een berglandschap, misschien wel jullie favoriete vakantieoord.

cognac-bruin jasje met bergen en gewei hert stoere en avontuurlijke bruid

3. Etnische en folklore patronen

Etnische prints en folkloristische motieven kunnen een extra dimensie toevoegen aan je jasje. Deze patronen kunnen variëren van ingewikkelde ontwerpen tot gedurfde, kleurrijke patronen die een cultureel verhaal vertellen.

      

Hier het jasje van Milou, zij kwam toevallig in beeld in het programma Married at first sight.


happily ever after bruin beschilderd jasje

4. Abstracte kunst op bruidsjasje

Voor de artistieke en moderne bruid kunnen abstracte patronen en vormen een unieke en stijlvolle keuze zijn. Denk aan golvende lijnen, spatten van kleur, of geometrische vormen.

 

Anouk liet mij het kunstwerk van Marianne Naerebout, dat zij ook gebruikt had voor op het trouwkaartje, naschilderen op haar crème leren jasje. Het werd een super gaaf kleurrijke jasje dat ze jaren en jaren nog zal doordragen.

kunst op jasje nageschilderd, kleurrijk

bruid in beschilderd jasje en hoed modern en trouwen in italie
Foto en trouwjurk: Très Chic Bridalwear

Hoe je een perfecte jasje besteld

 1. Maak een afspraak om je ideeën en wensen te bespreken. Bespreek kleuren, motieven, en eventuele persoonlijke elementen die je in het ontwerp wilt verwerken.
 2. Ik maak een schets of digitaal ontwerp voordat het jasje daadwerkelijk wordt beschilderd. Dit geeft je de kans om feedback te geven en eventuele aanpassingen te doen. Daarbij ben ik transparant in de prijzen.
 3. Koop een jasje, zorg ervoor dat het jasje goed past en comfortabel zit. Dit is essentieel voor een ontspannen en zelfverzekerde uitstraling op je trouwdag. Stuur hem mij toe, of maak een ritje richting Breda. Vind hier kooptips.
 4. Als ik aan jouw jasje toe kom (kan soms maanden duren) hebben we weer intensief contact en stuur ik foto's tijdens het schilderen. Na de betaling stuur ik het jasje of kom je het gezellig ophalen.

 

Conclusie over bruin getint jasjes

Een bruin getint, handbeschilderd trouwjasje is de perfecte keuze voor de boho bruid die een unieke en avontuurlijke uitstraling wilt.

Bruine tinten van licht tot donker combineren altijd mooi met off white witte trouwjurken. Door te kiezen voor een gepersonaliseerd jasje, maak je niet alleen een stijlvol statement, maar draag je ook een stukje kunst dat speciaal voor jou is gemaakt. 


Op je trouwdag draait alles om jou en je partner, en jouw outfit moet net zo uniek en bijzonder zijn als jullie liefde.

Een greep uit de overige interessante blogs:

blog over details op jasjes voor bruiden
blog over beschilderde schoenen voor moderne bruiden

Enkele voorbeelden van mijn lieve bruiden

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Janine Rombouts (vrijdag, 21 juni 2024 07:40)

  Wat heeft Sabrina mij goed geholpen met een uniek trouwjasje voor op mijn bruidsjurk. Dat was wel nodig voor een bruiloft in januari. Bedankt voor jouw prachtige schilderwerk Sabrina, het jasje is prachtig!

 • #2

  Margreet Vos (vrijdag, 21 juni 2024 07:41)

  Een aanrader als je een persoonlijke touch aan je bruiloft wilt geven! Alles wordt aangepast aan jouw wensen: van tekst en lettertype tot bloemsoort en takjes. Het leuke vond ik dat je in het maakproces aan de hand van foto's wordt meegenomen. Zo zie je je eigen jasje onder je ogen groeien. Dank Sabrina, ik kan niet wachten om mijn jasje aan te mogen!

 • #3

  Kim van Kesteren (vrijdag, 21 juni 2024 07:43)

  Sabrina heeft een heel jaar voorafgaand aan onze dag mee gedacht aan een ontwerp voor mijn jasjes en wat uiteindelijk ook een onderdeel van onze trouwkaart is geworden. Geweldig professional en heel fijn omdat je alle kanten met haar op kan! Lieve Sabrina heel veel bedankt voor je geduld en je prachtige werk!

AIM YOUR WEDDING

HULP & INFO

CONTACT

aimyourwedding@gmail.com

06-34627065

Volg ons

Zoomgesprek  plannen

 

SPOED

Atelier open op afspraak:

Vlasweel 48

4844 TH Terheijden