Tijdspanne

Op deze pagina geef ik een inzichtje in de tijdspanne voor jouw jasje.

 

Uiteraard is ieder jasje anders, de een heeft alleen tekst en is in totaal 5 uur klaar, het andere Love story jasje neemt wel 20 uur in beslag, als het stiekem niet meer is. Ik werk nooit met een stopwatch, klok, ik leef in de flow van het moment.

 

Ik neem je mee in de opbouw, daarmee verklaart het de prijs, die, dan blijkt,  toch best nog schappelijk is!

 

Er zit dus grofweg 12-17 uur in het hele proces, van eerste contact tot jouw jasje terug in huis.

Zo ruim genomen, want hier ergens valt het gemiddelde tussen, ieder jasje is anders en de platina jasjes overtreffen dit.

 

Even een kleine toelichting op de kosten om het toch wat te onderbouwen.

 

Voorbereidingen

Voorafgaand aan het schilderen:

2 uur      1) Bloom talk  (sparren via zoom)    2) al het mailverkeer om tot het eind design te komen

1 - 2 uur   is nodig voor het ontwerp, vooral als het digitaal gebeurd. Ik probeer hier tijd op te bezuinigen, uiteindelijk houd ik van mijn creatieve vrijheid, maar de grote lijnen wil ik wel aftasten natuurlijk. Dus geen uitgewerkte schets, dit is onnodige tijdsverspilling, die tijd stop ik liever in het jasje, eh...op het jasje!

1 - 2 uur   nodig voor de voorbereidingen. Goede inspiratiebloemen vinden, tekst opmaken, over brengen op stof/leer. Nog even mailen met de klant of de grootte oké is.

 

Voorbereidingen: 4 uur - 6 uur

 

Schilderwerk

Gemiddeld 7 - 10 uur. Dan start het schilderwerk en reken per bloem gemiddeld 1 à 1,5 uur, soms ploeter ik wel meer dan 2 uur als ik naar de juiste kleur, diepte, vorm zoekende ben. Naast de bloemen komt er veel blad bij, bessen, grassen, cirkels, lijnen, noem maar op. Pure handwerk, nostalgie bijna met penseel en verf met jouw jasje als mijn canvasdoek.

In tekst zit ook veel tijd, reken zo op 3 tot 6 laagjes voordat het mooi, strak gedekt is. Het is echt niet zomaar uit de losse hand erop gezet!

 

Afwerking

1 uur .  Tja en is het jasje vol passie en liefde voorzien van mijn magie dan krijg je nog de afwerking, een laklaagje en...ik pak het heel bijzonder in met een prachtige doos en verder verklap ik het niet.  

Maak de optelsom en je komt zo al aan 12 - 17 uur en dat is gemiddeld. De opdrachten uit pakket platina overstijgen dit natuurlijk.

Voor een ZZPer (en geen hobbyist!, wel hypotheek, belasting, pensioen en ziektekosten)  doe ik het nog niet goed genoeg wat betreft tarieven, maar jij bent NU geïnteresseerd dus profiteer daarvan, want het zou goed kunnen dat volgend jaar de prijs weer verhoogd is! ;-)

 

 Voilà zo heb je een beeld, ik hou van transparantie en jij ook blijkt wel als je dit gelezen hebt!

 

Kom laten we terug gaan naar de blog!