· 

Blog #23. Van grof idee naar persoonlijk design


Geschreven door:

Sabrina Adriaansen


 

Jij hebt AIM your WEDDING  net ontdekt of volgt mij al een tijdje, dank daarvoor!

Waarschijnlijk zeg je 'Yes' tegen een customized jasje puur omdat je iets anders wilt dan het traditionele, denk aan bolero, omslagdoek of stola. Je wilt je fijn voelen in zo'n casual jasje, de trouwdag is al zo beladen!

 

Ergens voel je nog wel die twijfel

want de keuze is reuze en "welk design past nu echt bij mij?" hoor ik je denken.

We kunnen samen 'plannen smeden', maar hoe gaat dat in zijn werk? 

Prijsklasse voor het customizen

Allereerst komt het budget technische aspect, het minst leuke, want zeg nou zelf niemand wil grenzen als je kunt kiezen uit zoveel leuks! Maar ja alles kost tijd en met een financiële waardering blijft ook de kunstenaar het leuk vinden! 

 

Dus heb ik de mogelijkheden verdeeld in 4 pakketten met prijzen variërend van €150 - €350 - €500 en €650 (koper, zilver, goud en platina). Ieder hoger pakket biedt weer meer mogelijkheden.

 

Met de link over prijsonderbouwing zie je dat er zo 12-17 uur gemiddeld in het hele proces zit voor het customizen van jouw jasje. Je merkt toewijding, kwaliteit en zorg gaan voor alles en dat zie je!

 

Voel je nu dat het echt een cadeautje aan jezelf is? 

Het jasje is naast de trouwjurk zo'n bepalende eyecatcher, bovendien kan je hem na de trouwdag doordragen en...met wat killer weer heb jij sowieso tijdens de trouwdag als jullie buiten zijn, óók een heerlijk extra laagje! 

 

 

Nu begrijp je de opbouw in mijn 4 prijsklassen voor een beschilderd jasje. Over een bedrukt spijkerjasje heb ik het even niet, dat is weer een andere blog!

 

De prijs bepaalt de grootsheid in het design en daarmee de impact en de persoonlijke lading

 

Voor de pakketten Koper en Zilver met alleen tekst of één bloem is er niet veel extra's te verzinnen dan super mooi en strak schilderen en de bloem kiezen die je mooi vindt en waarschijnlijk ook voorkomt in je bruidsboeket.

 

Voor de pakketten Goud en Platina is een gratis Bloom talk heel nuttig, want die Lovestory die vangen we met liefde op het jasje!

 

Wat maakt die Love story?

 

"Love story

liefdesverhaal, liefdegeschiedenis

een verhaal gaande over liefde"

 

Jullie verhaal kan ik vertalen naar een one-of-a-kind design wat herkent wordt door aanstaande, familie en goede vrienden.

 

 

Bloom talk

Tijdens dit vaak gezellige kennismakingsgesprek leren wij elkaar kennen, en vooral voor mij heel belangrijk, tast ik jouw persoonlijkheid af, dat zie ik vrij snel en is van invloed op die creatieve flow en vrijheid!

 

Mocht je twijfel hebben over het ontwerp dan neem ik die weg en bespreek de mogelijkheden.

 

Welke vragen stel ik je?

 

Ik kan de volgende vragen stellen, dus denk er alvast over na:

 • wat doen jullie graag samen?
 • denk aan sporten, reizen, koken, hobby
 • en dan vraag ik door, en zo kan ik bij het design iets schilderen van een kompas/windroos/werelddelen staande voor reizen, iets van de sport/hobby verwerken
 • welke locatie heeft een bijzondere betekenis? Locatie van ontmoeting/ locatie van ten huwelijk vragen/iets anders?
 • is er iets dat doet denken aan overleden dierbaren?
 • bepaalde bloemen, vogeltje, vlindertje een locatie of iets anders, wil je dit terug laten komen?
 • Welke tekst wil je op de rug? Mrs met je nieuwe achternaam, een quote of stukje van jullie love song? Het kan ook op de mouwen, voorzijde, binnenkant revers. Lekker groot, recht/schuin en in welke kleur?
 • wil je de trouwdatum ergens? Onder de kraag, op de mouw
 • wil je op de mouwen iets, bloemen, tekst, groot/klein?
 • wil je op de voorzijde iets bloemen, initialen?
 • houd je van geometrische figuren, een ruit, 5-hoek, cirkels, lijnen die k erbij kan betrekken om het design af te kaderen.
 • houd je van stardust, kleine stipjes, spetters, sterretjes om het geheel heen of her en der een sprankeling?
 • zal ik een honden- of kattenhoofdje of -pootje schilderen, zodat ook zij aanwezig zijn omdat ze deel uit maken van jullie love story?

 Het gesprek kan zo uitgebreid of kort zijn als jij wilt, het doel is om een passend design voor te kunnen stellenwaar jij je prettig bij voelt.

 

vogel, vlinder, pioenroos, persoonlijke details

 

Pioenroos: moeder

Vogel: vader

vlinder: moeder 


Zoveel persoonlijke input

Na het horen van de input, schets ik met een aantal lijnen wat voorstellen, als dat mogelijk is. De precieze invulling hoeft nog niet klaar te zijn. Je kunt nog nadenken over de ideeën, over de tekst ed. Dit laten we bezinken, meestal is er nog volop tijd hiervoor.

Ik stuur een resumé van ons gesprek in een e-mail en als je interesse hebt mag je de aanbetaling betalen via een link, dit is meteen de reservering in de agenda.

 

Als je het plan hebt om het ontwerp te gaan gebruiken voor de trouwkaart of iets anders, dan is dat goed van te voren te weten. Dan kan er geschilderd worden naar een digitaal ontwerp en niet op de flow van de creative vrijheid.


Interesse in bedrukte spijkerjasjes? Lees blog #6 hier.


Het proces verder

Je maakt een keuze tussen de schetsen en ontvangt de definitieve schets. 

Jij stuurt jouw jasje in de afgesproken maand en ik zorg dat het jasje klaar is voor jouw pasmoment of zeker een maand voor jouw trouwdatum. Met het pakket platina, kan ik er voor zorgen dat je voorrang krijgt als je dat wilt. Levertijd binnen 2 maanden is dan mogelijk, maar overleg het graag.

 

Met plezier beschilder ik jouw jasje tot een eyecatcher!

Voordeel

Ben je ruim op tijd, dan krijg je early bird korting, en daarmee bedoel ik je hebt meer dan een jaar voor jouw trouwdatum de aanbetaling gedaan. Je krijgt dan €50,- korting op pakket goud of platina. Je zult mogelijk extra voordeel ervaren, omdat je ook de jaarlijkse prijsverhoging niet mee hoeft te volgen.

 

VIP

Wil je een kortere levertermijn dan betaal je €50,- meer voor een levering binnen 1 maand en €100,- meer met een levering binnen 2 weken. Mijn hele agenda moet ik aanpassen en dit doe ik per maand voor één klant, echt VIP!

Als je nu meteen zin hebt om voluit te gaan sparren tijdens een Bloom talk, dan kunnen wij die inplannen.

 

Weet dat de levertermijn normaal (in het seizoen) 3 tot 6 maanden kan zijn. Vraag er altijd naar, want er komt soms ruimte vrij.

Shoot Booster

Om uiteindelijk het jasje goed en origineel vast te kunnen leggen tijdens de fotoshoot lever ik de Shoot Booster mee, een inspiratie-template met 21 originele poses die je van te voren kunt bespreken met de fotograaf.

 

 

 


Ik wil graag een Bloom talk plannen, of ik heb een vraag

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0