· 

Blog #16. Van grof idee naar persoonlijk design


Geschreven door:

Sabrina Adriaansen


beschilderd-leren-jasje-bruid
Fotocredits: Demi's Design

 

"Wat trek ik aan over mijn trouwjurk als het weer wat frisser is? " Is een veel gestelde vraag die vaak al in de bruidswinkel wordt gesteld. 

Een bolero, stola of vormloze omslagdoek zijn mooi, maar jij zoekt wat anders, iets originelers, iets unieks wat ook een mooi aandenken is,  raad ik dat goed?

 

Customized jasjes zie je steeds vaker in het trouwbeeld. De trend ontwikkelt zich steeds verder en steeds meer stijlen van trouwjurken worden gecombineerd met net zoveel verschillende stijlen jasjes. 

Niet alleen het zwart leren jasje en het blauwe spijkerjasje zijn kandidaten, alle kleuren en alle materialen zijn mogelijk om te customizen. Zelfs suède en metallic stoffen zijn te beschilderen.  In deze blog ga ik verder in op ideeën voor beschilderde jasjes, het authentieke vakwerk met exclusief resultaat.

 

 

 

Voorstellingsvermogen

Opvallend is dat vele bruiden-to-be de keuze voor het design niet zo eenvoudig vinden. Heel begrijpelijk, want het is een jasje voor de mooiste dag van je leven.  Zonder van te voren precies een design te zien vraagt het best wat van je voorstellingsvermogen.

 

Daarom is het zo mooi dat men vertrouwt op mijn expertise en inzicht, maar vooral is het fijn dat we het samen doen, want dan heb je continue instemming. Zoveel mensen, zoveel smaken, ik laat mij leiden door jouw smaak.

 

Maar hoe start het proces?

 

 

Start van het ontwerpproces

Via mail of nog beter via een zoomgesprek, Bloom Talk genaamd, komen we in contact met elkaar. Je laat mij jouw grove idee weten, we spreken het door en ik stel je vragen. Een mild vragenvuur waar jij alleen vertelt wat je kwijt wilt. 

 

Je mag plaatjes, foto's sturen, een moodboard heb ik zelfs ooit ontvangen, kortom alles wat je mooi vindt mag je per mail sturen, maar ook zonder dat komen we er uit.

 

Om de gewenste kleur te bepalen stuur ik een aantal kleurpaletten, zodat we daar geen misverstand over krijgen.

 

Vanaf pakket Platina is er budget-technisch meer mogelijk en is het mooi om stukjes van jullie Love story te vangen in het design. Love story is hierin een breed begrip. Naast de plek van ontmoeting kan het net zo goed een gedeelde passie, gebeurtenis of herinnering zijn.

 

In mijn e-book Beschilderde jasjes vind je een aantal toelichtingen op Love story verhalen en foto's van het jasje. Vraag hem hier aan.

 

                                                         GRATIS E-BOOK

 

 

 

 

"Love story

liefdesverhaal, liefdegeschiedenis

een verhaal gaande over liefde"

 

Jullie verhaal kan ik vertalen naar een one-of-a-kind design wat herkent wordt door aanstaande, familie en goede vrienden.

Lees meer in het e-book

 

 

Bloom talk - input verzamelen

Tijdens het zoomgesprek kan ik de volgende vragen stellen, dus denk er alvast over na:

 • wat doen jullie graag samen?
 • denk aan sporten, reizen, koken, hobby
 • en dan vraag ik door, wat kan er toegevoegd worden: een kompas, hartje, dier, detail van het beroep.
 • iets staande voor reizen, iets van de sport/hobby kan verwerkt worden 
 • welke locatie heeft een bijzondere betekenis? Locatie van ontmoeting/ locatie van ten huwelijk vragen/iets anders? GPS-coördinaten
 • Welke tekst wil je op de rug? Mrs met je nieuwe achternaam, een quote of stukje van jullie love song? Het kan ook op de mouwen, voorzijde, binnenkant revers. Lekker groot, recht/schuin en in welke kleur?
 • wil je de trouwdatum ergens? Onder de kraag, op de mouw
 • wil je op de mouwen iets, bloemen, tekst, groot/klein?
 • wil je op de voorzijde iets bloemen, initialen?
 • houd je van geometrische figuren, een ruit, 6-hoek, cirkels, hart, gewei, lijnen die ik erbij kan betrekken om het design af te kaderen.
 • is er iets dat doet denken aan overleden dierbaren?
 • bepaalde bloemen, vogeltje, vlindertje of iets anders, wil je dit terug laten komen?
 • houd je van star dust, kleine stipjes, spetters, sterretjes?
 • zal ik een honden- of kattenhoofdje of -pootje schilderen, zodat ook zij aanwezig zijn omdat ze deel uit maken van jullie love story?

In een half uur krijg ik ideeën die ik kan uitwerken, of ik laat jou een pinterestbord maken als er nog voldoende tijd is.  Het doel is om een passend design te kunnen samenstellen waar jij je prettig bij voelt. Ik kan de leiding nemen als je dat fijn vindt en je een aantal schetsen voorstellen, waarop we verder kunnen voortborduren.

 

Symbolische toevoegingen

vogel, vlinder, pioenroos, persoonlijke details

 

Om dierbaren te eren, er symbolisch bij te laten zijn wordt vaak gekozen voor een vlinder of vogel.

Een prachtig waardevol geheel op deze manier.

 

Deze foto:

Pioenroos: moeder

Vogel: overleden vader

vlinder: overleden moeder 

 


Zoveel persoonlijke input

Na het horen van de input, schets ik met een aantal lijnen wat voorstellen, als dat mogelijk is. De precieze invulling hoeft nog niet klaar te zijn. Je kunt nog nadenken over de ideeën, over de tekst ed. Dit laten we bezinken, meestal is er nog volop tijd hiervoor.

Ik stuur een resumé van ons gesprek in een e-mail en als je interesse hebt mag je de aanbetaling betalen via een link, dit is meteen de reservering in de agenda.

 

Als je het plan hebt om het ontwerp te gaan gebruiken voor de trouwkaart of iets anders, dan is dat goed van te voren te weten. Dan kan er geschilderd worden naar een digitaal ontwerp en niet op de flow van de creative vrijheid, dit leg ik je graag uit.


Interesse in bedrukte spijkerjasjes? Lees blog #6 hier.


Het proces verder

Je maakt een keuze tussen de schetsen en ontvangt eventueel een aangepaste schets. Verder uitwerken doe ik niet, want ik presteer het beste op het moment van schilderen en besteed liever de tijd aan het jasje dan aan een perfecte schets.

 

Jij stuurt jouw jasje in de afgesproken maand en ik zorg dat het jasje klaar is voor jouw pasmoment of zeker een maand voor jouw trouwdatum. Met het pakket diamant, kan ik er voor zorgen dat je voorrang krijgt als je dat wilt. Levertijd binnen 2 maanden is dan mogelijk, maar overleg het graag, zonder deze wens te weten ga je mee in de normale planning.

 

Met plezier beschilder ik jouw jasje tot een eyecatcher!

bijzonder trouwjasje maak de herinnering

VIP

Wil je een kortere levertermijn dan betaal je €50,- meer voor een levering binnen 1 maand en €100,- meer met een levering binnen 2 weken. Mijn hele agenda moet ik aanpassen en dit doe ik per maand voor één klant, echt VIP!

Als je nu meteen zin hebt om voluit te gaan sparren tijdens een Bloom talk, dan kunnen wij die hier  inplannen. 

 

Weet dat de levertermijn normaal (in het seizoen) 3 tot 6 maanden kan zijn. Vraag er altijd naar, want er komt soms ruimte vrij.

 

Dank voor het lezen van deze blog, nu weet je dat het jasje (jouw buitenkantje) precies kan passen bij jouw binnenkantje. 


Ik wil graag een Bloom talk plannen, of ik heb een vraag

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

AIM YOUR WEDDING

HULP & INFO

CONTACT

aimyourwedding@gmail.com

06-34627065

Volg ons

Zoomgesprek  plannen

 

SPOED

Atelier open op afspraak:

Vlasweel 48

4844 TH Terheijden