· 

Blog #23. Van grof idee naar persoonlijk design


Geschreven door:

Sabrina Adriaansen

Deze blog is onder constructie


beschilderd-leren-jasje-bruid
Fotocredits: Demi's Design

 

"Wat trek ik aan over mijn trouwjurk als het weer wat frisser is? " Is een veel gestelde vraag die vaak al in de bruidswinkel wordt gesteld. 

Een bolero, stola of vormloze omslagdoek zijn mooi, maar jij zoekt wat anders, iets originelers.

 

Customized jasjes zie je steeds vaker in het trouwbeeld. De trend ontwikkelt zich steeds verder en steeds meer stijlen van trouwjurken worden gecombineerd met net zoveel verschillende stijlen jasjes. 

Niet alleen het zwart leren jasje en het blauwe spijkerjasje zijn kandidaten, alle kleuren en alle materialen zijn mogelijk om te customizen.   In dit blog ga ik verder in op ideeën voor beschilderde jasjes, het authentieke vakwerk met exclusief resultaat.

 

 

 

Eerste ideeën voor trouwjasje

Opvallend is dat vele bruiden-to-be de keuze voor het design niet zo eenvoudig vinden. Heel begrijpelijk, want het is een jasje voor de mooiste dag van je leven en zonder van te voren precies een design te zien vraagt het best wat van je voorstellingsvermogen.

 

Daarom is het zo mooi dat men vertrouwt op mijn expertise en inzicht, maar vooral is het fijn dat we het samen doen, want dan heb je continue instemming. Zoveel mensen, zoveel smaken, ik laat mij leiden door jouw smaak.

 

Maar hoe start het proces? Dit cadeau aan jezelf!

 

 

Start van het ontwerpproces

Via mail of nog beter via een zoomgesprek, Bloom Talk genaamd, komen we in contact met elkaar. Je laat mij jouw grove idee weten, we spreken het door en ik stel je vragen. Een mild vragenvuur waar jij alleen vertelt wat je kwijt wilt. 

 

Vanaf pakket Platina is er budgettechnisch meer mogelijk en is het mooi om stukjes van jullie Love story te vangen in het design. Love story is hierin een breed begrip. Naast de plek van ontmoeting kan het net zo goed een gedeelde passie, gebeurtenis of herinnering zijn.

 

De prijs bepaalt de grootsheid in het design en daarmee de impact 

 

 

 

 

"Love story

liefdesverhaal, liefdegeschiedenis

een verhaal gaande over liefde"

 

Jullie verhaal kan ik vertalen naar een one-of-a-kind design wat herkent wordt door aanstaande, familie en goede vrienden.

 

 

Bloom talk - input verzamelen

Ik kan de volgende vragen stellen, dus denk er alvast over na:

 • wat doen jullie graag samen?
 • denk aan sporten, reizen, koken, hobby
 • en dan vraag ik door, wat kan er toegevoegd worden: een kompas, hartje, dier, beroepstechnisch detail
 • iets staande voor reizen, iets van de sport/hobby kan verwerkt worden 
 • welke locatie heeft een bijzondere betekenis? Locatie van ontmoeting/ locatie van ten huwelijk vragen/iets anders? GPS-coördinaten
 • is er iets dat doet denken aan overleden dierbaren?
 • bepaalde bloemen, vogeltje, vlindertje of iets anders, wil je dit terug laten komen?
 • Welke tekst wil je op de rug? Mrs met je nieuwe achternaam, een quote of stukje van jullie love song? Het kan ook op de mouwen, voorzijde, binnenkant revers. Lekker groot, recht/schuin en in welke kleur?
 • wil je de trouwdatum ergens? Onder de kraag, op de mouw
 • wil je op de mouwen iets, bloemen, tekst, groot/klein?
 • wil je op de voorzijde iets bloemen, initialen?
 • houd je van geometrische figuren, een ruit, 5-hoek, cirkels, lijnen die ik erbij kan betrekken om het design af te kaderen.
 • houd je van star dust, kleine stipjes, spetters, sterretjes?
 • zal ik een honden- of kattenhoofdje of -pootje schilderen, zodat ook zij aanwezig zijn omdat ze deel uit maken van jullie love story?

In een half uur krijg ik ideeën die ik kan uitwerken, of ik laat jou een pinterestbord maken als er nog voldoende tijd is.  Het doel is om een passend design te kunnen samenstellen waar jij je prettig bij voelt.

 

vogel, vlinder, pioenroos, persoonlijke details

 

Pioenroos: moeder

Vogel: vader

vlinder: moeder 


Zoveel persoonlijke input

Na het horen van de input, schets ik met een aantal lijnen wat voorstellen, als dat mogelijk is. De precieze invulling hoeft nog niet klaar te zijn. Je kunt nog nadenken over de ideeën, over de tekst ed. Dit laten we bezinken, meestal is er nog volop tijd hiervoor.

Ik stuur een resumé van ons gesprek in een e-mail en als je interesse hebt mag je de aanbetaling betalen via een link, dit is meteen de reservering in de agenda.

 

Als je het plan hebt om het ontwerp te gaan gebruiken voor de trouwkaart of iets anders, dan is dat goed van te voren te weten. Dan kan er geschilderd worden naar een digitaal ontwerp en niet op de flow van de creative vrijheid.


Interesse in bedrukte spijkerjasjes? Lees blog #6 hier.


Het proces verder

Je maakt een keuze tussen de schetsen en ontvangt de definitieve schets. 

Jij stuurt jouw jasje in de afgesproken maand en ik zorg dat het jasje klaar is voor jouw pasmoment of zeker een maand voor jouw trouwdatum. Met het pakket platina, kan ik er voor zorgen dat je voorrang krijgt als je dat wilt. Levertijd binnen 2 maanden is dan mogelijk, maar overleg het graag.

 

Met plezier beschilder ik jouw jasje tot een eyecatcher!

Voordeel

Ben je ruim op tijd, dan krijg je early bird korting, en daarmee bedoel ik je hebt meer dan een jaar voor jouw trouwdatum de aanbetaling gedaan. Je krijgt dan €50,- korting op pakket goud of platina. Je zult mogelijk extra voordeel ervaren, omdat je ook de jaarlijkse prijsverhoging niet mee hoeft te volgen.

 

VIP

Wil je een kortere levertermijn dan betaal je €50,- meer voor een levering binnen 1 maand en €100,- meer met een levering binnen 2 weken. Mijn hele agenda moet ik aanpassen en dit doe ik per maand voor één klant, echt VIP!

Als je nu meteen zin hebt om voluit te gaan sparren tijdens een Bloom talk, dan kunnen wij die inplannen.

 

Weet dat de levertermijn normaal (in het seizoen) 3 tot 6 maanden kan zijn. Vraag er altijd naar, want er komt soms ruimte vrij.

Shoot Booster

Om uiteindelijk het jasje goed en origineel vast te kunnen leggen tijdens de fotoshoot lever ik de Shoot Booster mee, een inspiratie-template met 21 originele poses die je van te voren kunt bespreken met de fotograaf.

 

 

 


Ik wil graag een Bloom talk plannen, of ik heb een vraag

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0