· 

Blog #23. Van grof idee naar persoonlijk design

 

Jij hebt AIM your WEDDING  net ontdekt of volgt mij al een tijdje, dank daarvoor!

Waarschijnlijk zeg je 'Yes' tegen een customized jasje puur omdat je iets anders wilt dan het traditionele, denk aan bolero, omslagdoek of stola. Je wilt je fijn voelen in zo'n casual jasje, de trouwdag is al zo beladen!

 

Ergens voel je nog wel die twijfel

want de keuze is reuze en "welk design past nu echt bij mij?" hoor ik je denken.

We kunnen samen 'plannen smeden', maar hoe gaat dat in zijn werk? 

Prijsklasse voor het customizen

Allereerst komt het budget technische aspect, het minst leuke, want zeg nou zelf niemand wil grenzen als je kunt kiezen uit zoveel leuks! Maar ja alles kost tijd en met een financiële waardering blijft ook de kunstenaar het leuk vinden! 

 

Dus heb ik de mogelijkheden verdeeld in 4 pakketten met prijzen variërend van €150 - €350 - €500 en €650 (koper, zilver, goud en platina). Ieder pakket biedt weer meer mogelijkheden, net een snoepwinkel, we gaan het liefst voor de grootste spek!

 

Met de link over prijsonderbouwing zie je dat er zo 12-17 uur gemiddeld in het hele proces zit voor het customizen van jouw jasje. Je merkt toewijding en zorg gaat voor alles en dat zie je!

 

Voel je nu dat het echt een cadeautje aan jezelf is? 

Het jasje is naast de trouwjurk zo'n bepalende eyecatcher, bovendien kan je hem na de trouwdag doordragen en...met wat killer weer heb jij sowieso tijdens de trouwdag als jullie buiten zijn, óók een heerlijk extra laagje! 

 

 

Nu begrijp je de opbouw in mijn 4 prijsklassen voor een beschilderd jasje. Over een bedrukt spijkerjasje heb ik het even niet, dat is weer een andere blog!

 

De prijs bepaalt de grootsheid in het design en daarmee de impact en de persoonlijke lading

 

Voor de pakketten Koper en Zilver met alleen tekst of één bloem is er niet veel extra's te verzinnen dan super mooi en strak schilderen en de bloem kiezen die je mooi vindt en waarschijnlijk ook voorkomt in je bruidsboeket.

 

Voor de pakketten Goud en Platina is een gratis Bloom talk heel nuttig.

 

Bloom talk

Tijdens dit vaak gezellige kennismakingsgesprek leren wij elkaar kennen, en vooral voor mij heel belangrijk, tast ik jouw persoonlijkheid af, dat zie ik vrij snel en is van invloed op die creatieve flow en vrijheid!

 

En hoe leuk is het als de bruid- to-be eerst het idee heeft dat er bloemen op haar jasje komen en uiteindelijk wordt ze helemaal blij van het verzonnen design met elementen die veel beter bij haar passen, bij hen passen! Want het is mooi om de vertaalslag te maken naar wat jullie beiden bindt aan elkaar, trouwen, verbintenis.....we zijn er!

 

Welke vragen stel ik je?

 

Wat maakt die Love story?

 

Love story

liefdesverhaal, liefdegeschiedenis

een verhaal gaande over liefde

 

 

Ik kan de volgende vragen stellen, dus denk er alvast over na:

 • wat doen jullie graag samen?
 • denk aan sporten, reizen, koken, hobby
 • en dan vraag ik door, en zo kan ik bij het design iets schilderen van een kompas/windroos/werelddelen staande voor reizen, iets van de sport/hobby verwerken
 • welke locatie heeft een bijzondere betekenis? Locatie van ontmoeting/ locatie van ten huwelijk vragen/iets anders?
 • is er iets dat doet denken aan overleden dierbaren?
 • bepaalde bloemen, vogeltje, vlindertje een locatie of iets anders, wil je dit terug laten komen?
 • Welke tekst wil je op de rug? Mrs met je nieuwe achternaam, een quote of stukje van jullie love song? Het kan ook op de mouwen, voorzijde, binnenkant revers. Lekker groot, recht/schuin en in welke kleur?
 • wil je de trouwdatum ergens? Onder de kraag, op de mouw
 • wil je op de mouwen iets, bloemen, tekst, groot/klein?
 • wil je op de voorzijde iets bloemen, initialen?
 • houd je van geometrische figuren, een ruit, 5-hoek, cirkels, lijnen die k erbij kan betrekken om het design af te kaderen.
 • houd je van stardust, kleine stipjes, spetters, sterretjes om het geheel heen of her en der een sprankeling?
 • zal ik eens een honden- of kattenhoofdje schilderen, zodat ook zij aanwezig zijn omdat ze deel uit maken van jullie love story?

 

We kunnen zo nog wel even verder gaan, maar dat gaat vanzelf en is afhankelijk van alle input. Laatst hoorde ik dat de vriend van de bruid to be rietdekker is, dus er komt een rietpluim in het ontwerp, dat soort dingen. Op en top het design persoonlijk maken dat is mijn streven!

 

Uiteindelijk vind ik het ook interessant om te weten waar jullie trouwen, waar je de trouwjurk hebt gekocht en wie de fotograaf is. Ik adviseer ook alvast om de fotograaf op de hoogte te stellen (achter de rug om van je aanstaande) dat je een customized jasje hebt, want ze willen dat graag weten, dan kan hij mooi op de foto gezet worden, de investering heb je nu eenmaal niet voor niets gedaan!

 

Ik stuur altijd de Shoot booster mee met leuke tips voor de net wat ándere poses die wat meer dynamiek en wat fun geven aan jullie trouwshoot.

 

Want eerlijk gezegd deze pose hiernaast is prachtig, maar er mag er ook een naast staan waarbij de bruid haar boeket de lucht in steekt, een sprongetje maakt, haar haren laat dansen of samen met haar man iets leuks doet.....energie mag stromen, echt!

Zoveel persoonlijke input

Tja en met al die input schets ik soms al snel uit de hand voor je en toon ik het tijdens de zoom meeting of het volgt in de periode daarna. Soms zet ik jou aan het denken welke tekst je gaat kiezen en geef ik je een link voor het lettertype. Ik werk het uit, stuur een resumé via de mail en maak een of meerdere schetsen, uit de hand of met digitaal knip en plakwerk.

Door deze vragen te lezen gaan er misschien toch al ideeën bij je opborrelen. 

Laten wij ze bespreken tijdens een Bloom talk, dan heb je snel een concreet plan en kan je dat ook weet los laten en mij de magie uitvoeren! Idee?

Het proces verder

Je bent een diehard en al tot ver gekomen met het lezen van deze blog.

Ik wil graag nog even het verdere verloop van het proces vertellen zodat het plaatje compleet is.

 

Na goedkeuring van het ontwerp stuur ik je een link voor de aanbetaling.

Jij stuurt jouw jasje in de afgesproken maand en ik zorg dat het jasje klaar is voor jouw pasmoment of zeker een maand voor jouw trouwdatum. Met het pakket platina, kan ik er voor zorgen dat je voorrang krijgt als je dat wilt. Levertijd binnen 2 maanden is dan mogelijk, maar overleg het graag, want dat gaat niet automatisch.

 

Voordeel

Ben je ruim op tijd, dan krijg je early bird korting, en daarmee bedoel ik je hebt meer dan een jaar voor jouw trouwdatum de aanbetaling gedaan. Je krijgt dan €50,- korting. Je zult mogelijk extra voordeel ervaren, omdat je ook de jaarlijkse prijsverhoging niet mee hoeft te volgen.

 

VIP

Wil je een kortere levertermijn dan betaal je €50,- meer voor een levering binnen 1 maand en €100,- meer met een levering binnen 2 weken. Mijn hele agenda moet ik aanpassen en dit doe ik per maand voor één klant, echt VIP!

Als je nu meteen zin hebt om voluit te gaan sparren tijdens een Bloom talk, dan kunnen wij die inplannen.

 

Weet dat de levertermijn normaal in het seizoen 3 tot 6 maanden kan zijn. Vraag er altijd naar, want er is nog wel eens ruimte ineens.


Ik wil graag een Bloom talk plannen, of ik heb een vraag

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0