· 

Blog #4. Vijf tips voor jouw unieke bruidsjasje

 

Wat draag jij over jouw trouwjurk in dit Nederlandse klimaat met het onvoorspelbare weertype? Een stola, shawl of bolero? Toch niet je eigen jas of vest, dat doet zo'n afbreuk aan het mooie plaatje!

 

In de herfst- en wintermaanden weet je dat het kouder kan zijn, maar ook in de lente- en op zomerdagen kan het weer soms wat tegenvallen met regen en frisse wind of koelt een heerlijke zomerse dag 's avonds toch af. En dan loop jij daar met je prachtige trouwjurk met blote rug en blote armen te koukleumen! Niet echt comfortabel. toch?

 

Had je al eens gehoord van dít leuke alternatief, een spijker- of leren jasje? Dat laat toch alle stola's en omslagdoeken verbleken? En helemaal die persoonlijke toevoeging, dit maakt het verschil!

 

 

 

 

 

Trend uit Amerika

 

De trend om een leren bikerjackje of spijkerjasje te dragen is de laatste jaren enorm aan het toenemen. Nederland loopt er wat op achter, maar in Amerika zie je het volop. In 2014 hadden Kim Kardashian en Kanye West de eerste customized jacks al getoond op hun trouwdag, daarna werden ze helemaal hot en vooral ook zo divers in uitvoering.

 

Wie draagt zo'n jasje?

Zelfs voor een romantische bruid met lange sleep en ultiem in de prinsessenlook staat een beschilderd leren jasje super gaaf, dus een eventuele associatie met rockers en bikers is verre van de realiteit.

 

De bruiden van AIM your WEDDING zijn verzorgd, gestructureerd, hebben graag de controle in eigen hand. Ze zijn fijngevoelig, zelfverzekerd en met oog voor kunst en details.

 

Iedere bruid van AIM your WEDDING heeft behoefte aan iets anders dan een sjaal of bolero, dat stoere tintje van zo'n jasje geeft net de verrassende tegenhang op een trouwjurk.

 

Dus niet alleen festival en bohemian thema's vragen om dit soort jasjes, iedereen kan zo'n jasje matchen alleen je moet natuurlijk wel aandurven deze bijzonder coole bridal look!                  Foto: Lichttrunken DE

 

Laten we eerst ingaan op welke jasjes nu customized kunnen worden.

Er zijn 5 type jasjes die beschilderd kunnen worden:

 1.   leren jasje
 2.   vegan leren jasje (imitatie leer) 
 3.   spijkerjasje
 4.   suède jasje
 5.   katoenen jasje / overig     

Bijna alle varianten van jasje zijn dus mogelijk om te laten customizen! Op mijn website staan nog kooptips om op te letten.

Op het eerste oog tonen ze casual, maar met een hand made ontwerp worden ze ultra feminiene met soms een vleugje bohemian. De mix van elegantie met een edgy stoer randje maakt dit soort jasjes onweerstaanbaar en verrassend!     

Alleen katoenen spijkerjasjes zonder polyester zijn ook te bedrukken, de tweede techniek van AIM your WEDDING.       

Foto: Ilona Veldhoven                                                                                          

 

Dan nu de 5 tips voor jouw ultieme, persoonlijke, unieke jasje

 • 1. Heel pakkend is Mrs met je nieuwe achternaam op de rugzijde van jouw jasje. In wit, goud of brons, recht,  schuin of rond lopend. Paradeer vol trots met zijn achternaam, nu ook die van jou! Wear it proudly!
 • 2. Ook mooi is een keuze uit talloze mooie quotes of regels van jullie love song, in kalligrafie of met diverse lettertypes wordt het ware grafische kunst. Op de rug, maar ook op de mouw is het verrassend leuk om te zien.

Foto: Fotografie Dani

 • 3. Een ontwerp wordt vaak gevormd met bloemen, je kunt ze toevoegen aan de tekst of je kunt alleen hiervoor kiezen, ze kunnen helemaal matchen met het kleurthema van jullie bruiloft, je bruidsboeket.  Bloemen kunnen ook afgeleid zijn van het kant van de trouwjurk, ze worden dan in het wit of crème geschilderd, dit is vooral erg mooi op een spijkerjasje. Je kunt ook bijvoorbeeld bloemen, vlinders of vogels symbool laten staan voor een overleden persoon, die er op deze manier toch een beetje bij is, je bent niet de eerste met deze vraag.

 

 • 4. Deze botanische look kan ook extra aangevuld worden met andere elementen uit de natuur, denk aan bergtoppen, een hertengewei of gewaagde skull. Ook is een ruit, cirkel of ander geometrisch figuur mooi om op te nemen in het design. Het is mooi als het design aansluit bij jullie lovestory, deze herkenbaarheid is magie. Andere beschilderingen zoals een hondenkopje, Disneyfiguur of skull zijn zeer origineel en alles is bij AIM your WEDDING mogelijk.
 • 5. Je kunt ook de voorzijde en mouwen betrekken bij het ontwerp, maar wat dacht je van iets spannends of leuks onder de kraag, aan de binnenzijde van de manchet, binnenzijde van het jasje....een grapje voor je (aanstaande) man!
 • Je kunt ook elementen van de Save the date kaart of jullie trouwlogo laten terugkomen, dat vormt een samenhangend geheel. Tot in de puntjes is dan alles doorgevoerd.

Nu je de 5 tips hebt gelezen kan dit ook doorgevoerd worden op de jasjes van je bruidsmeisjes klein of groot.

Allemaal zo'n jasje dragen geeft zulke leuke foto's en de voorpret kan al erg leuk zijn. Met een jasje kan je ook op een originele manier vragen of ze wil deelnemen aan jouw bridesquad.

Lees ook blog # met informatie hierover.

Dank voor je aandacht, hopelijk heb je de inspiratie of kennis gevonden waar je naar opzoek was!

Als je deze blog interessant vond of nog vragen of opmerkingen hebt, laat het mij alsjeblieft weten via onderstaand contactformulier.       

                                                     

 

                                                                                                                                                    Creatieve groet, Sabrina

Reactie schrijven

Commentaren: 0

AIM YOUR WEDDING

HULP & INFO

CONTACT

aimyourwedding@gmail.com

06-34627065

Volg ons

Zoomgesprek  plannen

 

SPOED

Atelier open op afspraak:

Vlasweel 48

4844 TH Terheijden