· 

Blog #4. Vijf tips voor jouw unieke bruidsjasje

 

Wat draag jij over jouw trouwjurk in dit Nederlandse klimaat met het onvoorspelbare weertype? Een stola, shawl of bolero? Toch niet je eigen jas of vest, dat doet zo'n afbreuk aan het mooie plaatje!

 

In de herfst- en wintermaanden weet je dat het kouder kan zijn, maar ook lente- en zomerdagen hebben zo hun stuipen met soms regen en frisse wind. En dan loop jij daar met je prachtige trouwjurk met blote rug en/of hals en armen te koukleumen! Niet echt comfortabel. toch?

 

 

Had je al eens gehoord van dít leuke alternatief, een spijker- of leren jasje? Dat laat toch alle stola's en omslagdoeken verbleken? 

 

De trend om een leren bikerjackje of spijkerjasje te dragen is de laatste jaren enorm aan het toenemen. Nederland loopt er wat op achter, maar in Amerika zie je het volop. In 2014 hadden Kim Kardashian en Kanye West de eerste customized jacks al getoond op hun trouwdag, daarna werden ze helemaal hot en vooral ook zo divers in uitvoering. Eerst denk je aan leren boots, sneakers, motoren, BBQ's en ruige muziek, maar nee verre van dat, anno 2021/2022 dragen we leren jasjes op alles en overal. Zelfs voor een romantische bruid met lange sleep en ultiem in de prinsessenlook staat een beschilderd leren jasje super gaaf, dus laat dat idee los! Het klopt wel dat je een stoer tintje geeft met dit soort jasjes, maar daar zijn we zo aan toe! Dus niet alleen festival en bohemian thema's vragen om dit soort jasjes, iedereen kan zo'n jasje matchen alleen je moet natuurlijk wel houden van deze bijzonder coole bridal look!

 

Je popelt zeker om deze 5 beste tips te lezen?

Kom maar op,  waar moet je op letten en wat is er eigenlijk mogelijk?

 

Je kunt jouw favoriete blanco jasje gewoon aantrekken, niks mis mee, maar nu de customized jasjes zo'n trend aan het worden zijn gaat iedereen onvermijdelijk naar je rugpand turen, omdat ze daar minstens iets op verwachten! 

 

Laten we eerst ingaan op welke jasjes nu customized kunnen worden.

Er zijn 5 type jasjes die beschilderd kunnen worden:

  1.   leren jasje
  2.   vegan leren jasje (imitatie leer) 
  3.   spijkerjasje
  4.   suède jasje
  5.   katoenen jasje / overig     

Bijna alle varianten van jasje zijn dus mogelijk om te laten customizen! Op mijn website staan nog kooptips om op te letten.

Op het eerste oog tonen ze casual, maar met een handmade ontwerp worden ze ultra feminiene met soms een vleugje bohemian. De mix van elegantie met een edgy stoer randje maakt dit soort jasjes onweerstaanbaar en verrassend!                                                                                                          

 

Dan nu de 5 tips voor jouw ultieme, persoonlijke, unieke jasje

  1. Heel pakkend is Mrs met je nieuwe achternaam op de rugzijde van jouw jasje. In wit, goud of brons, recht,  schuin of rond lopend. Paradeer vol trots met zijn achternaam, nu ook die van jou! Wear it proudly!
  2. Ook mooi is een keuze uit talloze mooie quotes of regels van jullie love song, in kalligrafie of met diverse lettertypes wordt het ware grafische kunst.
  3. Een ontwerp wordt vaak gevormd met bloemen, je kunt ze toevoegen aan de tekst of je kunt alleen hiervoor        kiezen,  ze kunnen helemaal matchen met het kleurthema van jullie bruiloft en gasten of symbool staan voor een overleden persoon, die er op deze manier toch een beetje bij is, je bent niet de eerste met deze vraag! Deze botanische look kan ook extra aangevuld worden met andere elementen uit de natuur, denk aan bergtoppen, een hertengewei of gewaagde skull. Ook is een ruit, cirkel of ander geometrisch figuur mooi om op te nemen in het design. Het is mooi als het design aansluit bij jullie lovestory, deze herkenbaarheid is magie bij intimi.
  4. Je kunt ook de voorzijde en mouwen betrekken bij het ontwerp, maar wat dacht je van iets spannends of leuks onder de kraag, aan de binnenzijde van de manchet, binnenzijde van het jasje....een grapje voor je (aanstaande) man!
  5. Je kunt ook elementen van de Save the date kaart of jullie trouwlogo laten terugkomen, zó herkenbaar voor iedereen, je scoort daar echt mee! 

De uitvoering

Je kunt natuurlijk zelf gaan borduren of schilderen of het tante Bets laten doen met een applicatie en strijkijzer, maar je kunt ook voor vakkundigheid kiezen, net zoals het bij jouw trouwjurk zal zijn. Je vertrouwt erop dat de naden niet los gaan raken en dat het kant mooi blijft zitten.  Wil je een expert op dit vlak van customizen, iemand die alle knowhow heeft op het gebied van ontwerpen, kleurcombinaties maken, een vaste schilderhand en oog voor detail heeft, dan ben je bij AIM your WEDDING aan het juiste adres voor jouw eigen exclusieve customized jasje. Inmiddels is de tel kwijt maar de 200 jasjes zijn zeker gepasseerd!

 

Nu klinkt dat meteen heel duur die exclusiviteit, maar ergens valt dat mee, het is een eerlijke prijs voor wat je krijgt.

Wat betaal je voor een handgemaakte trouwjurk, tas, meubelstuk of kunstwerk?

Handwerk vergt zo zijn tijd en bijzondere materialen, daarentegen is het jasje geen eendagsvlieg en kan je er nog lang plezier van hebben. Als je dat graag wilt, kies dan voor een gangbare tekst waar je je ook na de bruiloft prettig bij voelt. De trouwdatum of een quote kan dan ook verstopt worden onder de kraag, zodat die details toch matchen met het trouwen.

 

Maar....hier komt iets leuks. Roffel, roffel....

Je kunt jouw jasje dus laten BESCHILDEREN, maar je kunt het ook laten BEDRUKKEN.

Deze laatste techniek is voordeliger en bijna net zo mooi en zeker strakker!

 

Door de lastige corona periode zijn er nog niet veel trouwfoto's van bruiden met een bedrukt jasje,

maar dit gaat goed komen dit jaar, hopen we!

Vergelijking beschilderd  en  bedrukt jasje

 

Je snapt dat een beschilderd jasje met de hand gaat met penseel en verf en een bedrukt jasje verkrijg je door een digitaal  ontwerp in hoge resolutie te laten printen op een spijkerjasje.

 

Je ziet al dat bedrukken alleen gaat bij een spijkerjasje, helaas gaat dat niet op leer.

Dat is al een groot verschil, maar wat is dan het zichtbare verschil en het verschil in uitvoering?

 

Wil je een beschilderd jasje, dan is alles en overal mogelijk, bij een bedrukt jasje is er een vlak van 35 x 35 cm te bedrukken, wil je ergens ook nog tekst of een trouwdatum, dan schilder ik die er apart op. De mogelijkheden in bloemen is beperkter bij een bedrukt jasje, want mijn portfolio aan getekende bloemen is wel groeiende, maar nog lang niet vol genoeg met de mooiste bloeiers en andere aanverwanten zoals vlinders ed. Toch kan ik al enorm veel composities samenstellen en als jij een speciale bloem wilt en ik heb tijd, dan voeg ik hem toe aan mijn portfolio. Voor vele composities verwijs ik je naar Instagram, in mijn hoogtepunten 'to Print' zie je vele bloemgroepen om direct uit te kiezen.

 

In de ontwerpfase maak ik meestal een ruwe schets voor jasjes die beschilderd gaan worden, want ik laat mij leiden door het creatieve proces (tenzij het een bestaand digitaal ontwerp is)  en voor een bedrukt jasje laat ik exact van te voren het design zien met tekst en bloemen. Tijdens de uitvoering van het beschilderde jasje neem ik je mee met update foto's en kunnen we nog aanpassingen doen in kleur en eventueel nog wat toevoegen. Bij het bedrukte jasje gaat dat niet, maar er is natuurlijk altijd nog iets handmatig toe te voegen.

 

Dan nu de prijzen. Voor een bedrukt jasje is de prijs voor design en printen meestal €150,-

Voor een beschilderd jasje wordt meer gevraagd variërend van €150,- tot €650,- hoe meer elementen hoe meer werk, logisch, hoe hoger dan de prijs. Jij t stuurt het jasje op, dan weten we zeker dat het past en matcht bij de trouwjurk.

 

En voor het oog, hoe ziet het er bij beide uit?

Met verf krijg je toch een beetje een verdikking van de stof bij een spijkerjasje (bij leer blijft het laagje heel dun), de stof voelt er net wat stugger aan. Alles is uit de hand erop gezet, dat heeft zijn charmes. Bij een bedrukt jasje is alles vlijmscherp en vlak, de tekst en afdruk van bloemen zijn loepzuiver. De inkt is in de stof getrokken en ligt er dus niet als een soort sticker bovenop. De hoge resolutie print is professioneel gezet door een drukkerij.

Daarom is ook bij deze techniek het jasje flexibel en wasbaar. De kleuren zijn soms net iets anders dan op het plaatje, omdat iedere ondergrond anders is, vooral bij spijkerjasjes in zovele tinten blauw, maar dat zijn nuances meer niet.

Het grote voordeel van een design voor een jasje dat bedrukt gaat worden, is dat dit design exact is te kopiëren. Met een aanpassing in de tekst kan dit design dan ook gebruikt worden voor de jasjes van de bruidsmeisjes!

 

En zo'n bride squad met al je dierbare babes, dat wil toch iedereen!!

 

Dank voor je aandacht, hopelijk heb je de inspiratie of kennis gevonden waar je naar opzoek was!

Als je deze blog interessant vond of nog vragen of opmerkingen hebt, laat het mij als je blieft weten via onderstaand contactformulier, ik groei daarvan!           

                                                     

www.instagram.com/aim_your_wedding/

www.facebook.com/aimyourwedding

www.pinterest.com/aimyourwedding/                                                                         ----   Let love be your greatest AIM!  ----

                                                                                                    Creatieve groet, Sabrina

Reactie schrijven

Commentaren: 0