· 

Blog #27. Wat draag je over je trouwjurk?

De vraag van iedere bruid met niet altijd het antwoord dat resoneert met jouw stijl.

 

 

De zoektocht naar jouw droom trouwjurk is geweldig spannend, maar ook heel gezellig. Met een select groepje van dierbaren betreed je de bruidszaak waar je een afspraak hebt gemaakt, jouw team Bride ondersteunt je namelijk in je keuze en in je ongemak. Je past en past met uiteindelijk die twinkel in je ogen, want je staat daar in jouw droom bruidsjurk te stralen!

 

Tijdens het passen van trouwjurken wordt de vraag:  "Wat trek ik eigenlijk aan óver mijn trouwjurk?" geregeld gesteld. Niet zo raar in ons klimaat met wisselende weersvoorspellingen.

 

De eerste noodzaak achter die vraag is iets te hebben tegen de kou, want koukleumen als bruid op je trouwdag is absoluut not done. 

Buiten deze praktische kant kijken we natuurlijk ook naar je Bridal looks, jouw uitstraling, want zeg nou eerlijk vind je zo'n omslagdoek (stola) die je op de foto ziet flatteus en bruidswaardig?

 

Ik zal een aantal mogelijkheden met je doornemen, benieuwd waar jij je prettig bij voelt.

TROUWJURK MET LANGE MOUWEN

Voor een winterbruid is het voor de hand liggend dat zij kan kiezen voor een trouwjurk met lange mouwen.

 

Dit geeft warmte al is het niet veel tenzij de mouwen van dicht geweven stof zijn, maar toch zal het buiten nog steeds koud zijn in de wintermaanden met een mogelijk gure wind en regen.

 

Welke cover up kan je dan een behaaglijk gevoel geven?


TROUWJURK

De meeste trouwjurken hebben korte mouwtjes, geen mouwtjes of zijn strapless. Prachtig maar wel wat bloot en daarmee is de bruid gevoelig voor kou. Misschien voel je je er zelfs wat ongemakkelijk in en werk je liever met laagjes. Het spelen met deze laagjes geeft warmte, maar ook een leuke variatie in trouwfoto's en kan je bridal look een boost geven en dat is mooi meegenomen.

STOLA, BOLERO, VESTJE OF COLBERT

Als je toch voor een extra laagje wilt kiezen, wat je uit kan doen als de temperatuur aangenamer is, kan je kiezen voor een stola (shawl), bolero, vestje of colbert. Vooral bedoelt voor de periodes buiten, in de auto, tijdens de fotoshoot en eventueel de buitenceremonie en/of jullie knalfeest. 

 

Ze zijn vaak van voile, met kant of wol in meestal ivoor wit. Let erop dat de kleur goed matcht met de trouwjurk. Het staat zeer traditioneel, met een classy en charmante look.


BONTJASJE

Bontjasjes (imitatie natuurlijk) zijn er in diverse kleuren waarmee je een mooi contrast kunt maken. Toch wordt vaak voor wolwit gekozen, check dan goed of de kleur matcht met je trouwjurk en ook of het fluffy-achtige niet te druk is met bijvoorbeeld het kant. Het kan snel wat pompeus overkomen al dat volume.

CUSTOMIZED JASJE - de moderne look

De laatste jaren worden de casual jasjes zoals van (faux) leder, denim of suède steeds populairder bij moderne bruiden. Ze geven de bruid een sportieve, stoere en aparte uitstraling. Het heeft per definitie niks te maken met rock en motor bikers als je dat dacht. Geloof mij iedere type bruid kan zich comfortabel en vooral modieus voelen in zo'n jasje, er in stralen en zich er lekker in verschuilen als het koud is. Het hele trouwseizoen worden er jasjes besteld, het zijn vaak bruiden die zo'n jasje willen puur voor de geweldige uitstraling meer dan voor de kou. Al moeten sommige bruiden of hun (schoon)moeder er toch nog even aan wennen. Oplossing: veel foto's laten zien op bijvoorbeeld @aim_your_wedding :-) en een jasje meenemen tijdens alle pasrondes in de bruidsmodewinkel. 

 

Nog een extra manier om je te oriënteren is het downloaden en lezen van de gratis e-books. 

PERSONALISEREN

trouwjurk lange mouwen, trouwjurk kant trouwjurk elegant jasje voor bruid stoer en aparte bruid

 

Nu komt de clou: een jasje geeft de mogelijkheid meer persoonlijkheid te leggen in jouw uitstraling. Hoe geweldig is het als je er een exclusief, one-of-a-kind jasje van laat maken dat helemaal bij jou past. Je kunt hem laten beschilderen of bedrukken precies naar wens.

 

We kunnen zorgen dat dit jasje bij de bloemstyling past, symbolen of bloemen heeft die verwijzen naar dierbaren (die er niet meer bij kunnen zijn)  of zelfs elementen heeft passend bij jullie love story. (lees ze in de gratis e-books). De tekst en het lettertype zijn allemaal zelf aan te geven, hoe heerlijk is dat deze vrijheid? Ook het stukje fun wat je kunt laten verwerken is tof, lees hieronder verder wat daarmee bedoeld wordt.

 

Deze personal touch is juist op jullie trouwdag, waar jij als middelpunt straalt, zeer op zijn plaats, je kunt eigenlijk niet zonder deze verrijking van je bridal looks zou je zeggen. Lees de reviews.

 

 

Hieronder vind je een klein aantal foto's van de meer dan 300 jasjes die inmiddels gecreëerd zijn. Het zijn beschilderde of bedrukte jasjes voor verschillende budgetten. 

PORTFOLIO

DE KNIPOOG, DE FUN

 

Die knipoog, die toevoeging die een lach tovert op het gezicht van je aanstaande en de gasten, kan in de vorm van:

  • Mrs + zijn achternaam of je bijnaam op het jasje
  • een regel uit jullie liedje, uit de openingsdans op rug of mouwen
  • een quote of woordjes die zo bij jullie passen
  • jullie trouwdatum onder de kraag, of wat dacht je van
  • bijzondere GPS-coördinaten, bijvoorbeeld de plek van ontmoeting, eerste kus, huwelijksaanzoek etc.
  • een symbool dat staat voor een herinnering, gedeelde liefde of overleden dierbare etc. 

en ja, sneakers kunnen ook meedoen, dit lees je in blog #19#.

MAKING OF VAN EEN ZEER PERSOONLIJK JASJE

AANDENKEN

Mijn bruiden kiezen voor zo'n jasje ongeacht het seizoen, want zo zeggen ze: 'ik wil iets aparts, iets stoers en vooral iets als aandenken'.  De meeste jasjes worden gedragen in de maanden mei, juni, september en oktober. Als ik mijn bruiden later spreek zeggen velen dat ze het jasje ook gedragen hebben op hun honeymoon met alle leuke opmerkingen en een gratis consumptie tot gevolg en dat ze het jasje vooral ook daarna nog lang doordragen. Hoe duurzaam is deze investering?

regen op trouwdag koude wind bruid koukleum bruidegom paraplu koude maanden
schilderen bloemen op leren jasje bruid met glamour en liefde voor kunst artwork
trouwen in koude maand trouwdag mei, juni, september bruid oktober koukleum, bruidsoutfit

SAMENVATTING

Een bruid die alles goed plant rondom haar trouwdag, die ene bijzondere dag in haar leven en zich een complete bruidsoutfit gunt, denkt twee keer na wat ze draagt over haar trouwjurk. Kiest ze zomaar een voor de hand liggend, wat traditioneel warm laagje in de vorm van een stola, bolero of bontje of kiest ze echt voor een statement in de vorm van een gepersonaliseerd trouwjasje waarbij haar persoonlijkheid centraal staat?

 

married as fuck stoere bruid en bruidegom lol in het leven en de liefde en apart in stijl met jack, boots en hoed
Fotocredits: Danielle van Greve

Dank voor je aandacht als je tot zover alles gezien en gelezen hebt, chapeau!

 

Heeft het je interesse in customized jasjes gewekt? Wil je graag informatie aanvragen, download dan een van de gratis e-books, of beter gezegd magazines (zo mooi zijn ze), die je helemaal meenemen in de mogelijkheden, het proces en love story's van andere bruidsparen. Je doet er veel inspiratie in op,  dus pak een kop thee en een lekker stuk chocola en duik in alle schoonheid van een custom toevoeging die je niet snel vergeet en zeker een indruk achter laat.

VRAGEN

Natuurlijk begrijp ik het volkomen als je nog met vragen zit, want misschien heb je nu voor het eerst kennisgemaakt met deze mogelijkheid van een customized jasje voor over je trouwjurk. Stel hieronder je vraag en we hebben snel contact.

 

Dank je wel voor je aandacht en je mag altijd een reactie geven in het commentarenveld, dank je wel daarvoor.

 

Lieve groet,

Sabrina

 

Fotocredits:

Willem de Hoog, Wat een plaatje, Demi's Design, Fotostudio Zandvoort, Studio Athena, Marieke Zelisse Photography, Kent Fotografie, For love we live, Noesj Moments, Just Nicole Aerts, Marjolijn Eggens Photography, Daniëlle de Grave Fotografie, Linda Jane Photography, Eyes wide shutterspeed.

 


ANDERE INTERESSANTE BLOGS:

beschilderd jasje voor hippe stoere bruid trouwjurk met kant en bohemian trouwjurk festival bruid
Blog #27# Tattoo art op een jas
blog lezen om je te verdiepen, bridesquads team bride bride's crew, bruidsmeisjes, getuige vragen
Blog #13# Grote bridesquads in customized jasjes

Commentaren: 0 (Discussie gesloten)
    Er zijn nog geen commentaren.

AIM YOUR WEDDING

HULP & INFO

CONTACT

aimyourwedding@gmail.com

06-34627065

Volg ons

Zoomgesprek  plannen

 

SPOED

Atelier open op afspraak:

Vlasweel 48

4844 TH Terheijden