· 

Blog #50. De bohemian touch aan je bruidsoutfit

ONDER CONSTRUCTIE

De bohemian stijl voor bruiden, vaak afgekort tot "boho", is een populaire keuze voor wie een romantische, vrije en natuurlijke uitstraling wil op haar trouwdag. Hier zijn de kernaspecten van de bohemian stijl voor bruiden:

1. Eenvoudige, Vloeiende Jurken

Boho trouwjurken kenmerken zich door hun eenvoudige, vloeiende ontwerpen. Denk aan lichte stoffen zoals chiffon, kant, en tule die gracieus bewegen met elke stap. Deze jurken zijn vaak niet strak en laten de bruid vrij ademen en bewegen.


trouwen op het strand, bruid draagt spijkerjasje
Foto: Ilona Veldhoven
bruid in bohostijl met licht jasje trouwen met gezin
Foto: Voor de camera
bruid draagt warm jasje op strandbruiloft
Foto: Amanda Drost

2. Natuurlijke Elementen

 

Natuurlijke elementen zijn een centraal thema in de boho stijl. Dit kan zich uiten in bloemenkronen, hoeden met bloemen, wilde bloemenboeketten, en accessoires met bladvormen of houtaccenten. 

bloemenkrans voor boho bruid
Foto: Yve fotografeert
bruid met grote roos op hoed
Foto: Wat een Plaatje Fotografie
boho bruid met beschilderde hoed
Foto: Très Chic Bridal wear

3. Etnische en Vintage Invloeden

 

De bohostijl haalt veel inspiratie uit verschillende culturen en tijdperken. Dit kan zich uiten in de vorm van etnische prints, vintage kant en accessoires zoals antieke sieraden of handgemaakte details. De jasjes hieronder hebben zo'n invloed. De vraag om kant na te schilderen komt geregeld voor, het enige wat ik nodig heb is een goede foto van het kant van de jurk of de sleep. Het effect kan op veel verschillende manieren uitgevoerd worden.

azteken symbolen op spijkerjasje bruid, etnische patronen
vintage kant op spijkerjasje geschilderd

4. Aardse Kleuren en Pasteltinten

boho bruidsboeket aardse tinten
Foto: Jisca Fotografie

 

Bohemian bruiden kiezen vaak voor aardse kleuren zoals crème, ivoor, beige en zachte pasteltinten. Deze kleuren passen goed bij de natuurlijke, ongedwongen sfeer van een boho bruiloft.

boho bruiloft buitenfeest
Foto: Ilke van Wieren

5. Handgemaakte en Unieke Details

 

Handgemaakte details zijn essentieel voor de boho stijl. Dit kunnen geborduurde patronen, gehaakte elementen, of handgeschilderde accessoires zijn. Deze persoonlijke en unieke details maken de outfit extra speciaal.


6. Ontspannen Kapsels

Boho kapsels zijn meestal losjes en natuurlijk. Losse golven, zachte krullen, en vlechten zijn populaire keuzes. Deze kapsels worden vaak versierd met bloemen, veertjes, of subtiele haarjuwelen.

losse haarstijl boho bruid
Foto: Jill Photography

7. Comfortabele Schoenen

 

In lijn met het comfort en de vrijheid van de boho stijl, kiezen veel bruiden voor comfortabele schoenen. Dit kunnen sandalen, laarzen, of zelfs blote voeten zijn, vooral bij een strand- of tuinbruiloft.8. Eenvoudige, Natuurlijk Uitziende Make-up

 

Make-up voor boho bruiden is meestal eenvoudig en natuurlijk. De nadruk ligt op een stralende huid, zachte kleuren, en een frisse, gezonde uitstraling.

9. Eclectische Accessoires

 

Accessoires in de bohemian stijl kunnen eclectisch en divers zijn. Denk aan vintage sieraden, handgemaakte armbanden, lange kettingen, en grote oorbellen. Elke accessoire draagt bij aan de unieke look van de bruid.


10. Nonchalante Elegantie

 

De essentie van de bohemian stijl is een gevoel van nonchalante elegantie. Het gaat erom er mooi uit te zien zonder te formeel of stijf te zijn. De algehele uitstraling is ontspannen, vrij en authentiek.11. Milieu- en Dierenbewust

Veel boho bruiden hechten waarde aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Dit kan betekenen dat ze kiezen voor vintage of tweedehands jurken, biologische bloemen, en ethisch gemaakte accessoires.

Samengevat, de bohemian stijl voor bruiden draait om een zorgeloze, natuurlijke en individuele uitstraling. Het combineert romantiek, comfort en een vleugje nostalgie, wat resulteert in een onvergetelijke en persoonlijke bruiloftslook.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

AIM YOUR WEDDING

BESTELLING

CONTACT

aimyourwedding@gmail.com

06-34627065

Volg ons

Zoomgesprek  plannen

 

SPOED

Atelier open op afspraak:

Vlasweel 48

4844 TH Terheijden